Dimecres, 20 de Gener de 2021

L'Ajuntament de Cambrils aprova l'Ordenança de transparència i bon govern

27 de Gener de 2020, per Redacció
  • Una imatge del ple de Cambrils

    Cedida

El ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat aquest dilluns definitivament, per unanimitat, l'Ordenança de transparència i bon govern de l'ens local. La nova normativa, aprovada inicialment el passat 29 de març, es va treballar amb tots els grups polítics del mandat anterior en la Comissió d'administració electrònica i govern obert i "recull totes les aportacions de millores tant de la part política com de la part tècnica", s'ha exposat des del consistori. L'ordenança "servirà per dotar de major seguretat jurídica l'actuació municipal, fixar obligacions específiques per l'organització, aclarir o desenvolupar conceptes previstos a la llei, preveure un major desenvolupament d'alguns dels aspectes de bon govern i regular el procediment d'aprovació del pla de mandat i el rendiment de comptes a la ciutadania", s'ha subratllat.

Des de l'Ajuntament de Cambrils s'ha volgut destacar que "la reglamentació aprovada ja ha rebut la felicitació de l'Oficina antifrau de Catalunya per les bones pràctiques de molts dels punts del seu articulat". L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha afirmat que l'ordenança innovadora és "un pas més en el rendiment de comptes amb la ciutadania" i ha defensat una política que "vetlli per la qualitat dels serveis, l'ètica en el funcionament de l'administració i el bon govern". "Volem que l'Ajuntament sigui un model de transparència i govern obert", ha dit, tot afegint que requerirà un canvi "en la forma de treballar i de relacionar-se i en la pròpia cultura política i organitzativa de l'Ajuntament".

Per la seva banda, el regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha posat en valor el treball conjunt amb tots els grups polítics i el personal tècnic i ha agraït la feina de la comissió. "Ara ve la part realment important que consisteix en complir el que estableix la normativa i, per això, ens hem de dotar de recursos i formació i convertir la transparència en l'eix de la nostra tasca diària", ha conclòs. Des de l'aprovació de la normativa estatal i autonòmica en aquests àmbits, l'Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa el Portal de transparència, el Portal de dades obertes i el Portal de pressupost obert i ha adequat espais de participació ciutadana com la recent presentada eina d'escolta activa 'Altaveu'.

En la mateixa línia, l'Ajuntament també desenvolupat electrònicament els procediments específics per la sol·licitud i tramitació del dret d'accés a la informació pública dels ciutadans. Però més enllà del que fixa estrictament la llei i de la necessitat de continuar treballant en la funcionalitat i actualització de totes aquestes eines, la corporació ha considerat "necessari" disposar d'aquesta reglamentació pròpia per aprofundir en la millora de l'accessibilitat i la qualitat de la informació pública.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics