Dilluns, 30 de Novembre de 2020

L’oposició de Cambrils exigeix 'lideratge' a Camí Mendoza

Cs, PSC i PP i el regidor no adscrit, Joan M. Artigau, demanen al govern 'que no s'amagui rere la Covid-19 per justificar el llistat d’incompliments'

28 de Setembre de 2020, per 'Infocamp.cat'/ GDDCT
  • L'oposició ha carregat contra la gestió del govern de Cambrils

    Cedida

En la tornada al curs polític, després d’un estiu atípic marcat per la Covid-19, l’oposició a l'Ajuntament de Cambrils ha fet una roda de premsa conjunta per denunciar "que no existeix un lideratge en l’equip de govern (ERC, Junts i NMC); i que l’excusa de la pandèmia està aturant, endarrerint o aparcant el dia a dia del que hauria de ser un executiu dinàmic i a l’alçada de les necessitats d’una població de més de 35.000 habitants com Cambrils".

L’activitat municipal, 'en punt mort'

El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Romera, ha centrat la seva intervenció en valorar el dia a dia de la ciutat. La gestió del govern tant en l’època pre-covid, covid i post-covid “és molt decebedora”. Per a Romera “la pandèmia no hauria de ser una excusa per paralitzar l'activitat municipal; però veiem la ciutat bruta com mai, la jardineria descuidada com mai; i a sobre tenint en compte que la previsió de la temporada turística anava a ser molt complicada, la gestió de les platges ha estat deficient”. “Estem davant d’un govern que està en punt mort i això és molt preocupant”.

El portaveu taronja, a més, recorda que el dia a dia no funciona, però tampoc ho fan els grans temes de ciutat: “No sabem res del futur de l’antiga via de tren o el tramvia; ni de l’anunciada compra del Celler o de les ajudes a les empreses que no acaben d’arribar. El govern viu aïllat de les decisions que afecten a les infraestructures del conjunt del territori, renunciant a les oportunitats de desenvolupament de la nostra ciutat”. “Un clar exemple és la no incorporació de Cambrils al Pla Director del Camp de Tarragona, tot i el pes del nostre municipi a la demarcació, el que no té sentit. Caldria preguntar-se de què ens serveix tenir l’alcaldessa com a diputada a la Diputació de Tarragona”, ha finalitzat.

La transparència, 'inexistent'

“Actuen per inèrcia, a remolc i amb la política de fets consumats per davant de tot. Prenen decisions sense debat, ens oculten informació deliberadament a l’oposició. No busquen consensos; perquè no tenen capacitat de diàleg”, ha afirmat la portaveu del PSC, Ana López. “No entenem, ni compartim que ni tan sols es molestin en explicar-nos la dissolució de l’empresa municipal Ingesòl; o que rebutgin sistemàticament les ofertes de pactes municipals i propostes que els fem arribar. Un exemple que no afecta només als grups de l’oposició, és que un dia es convoca al Consell Rector del Patronat de Turisme ( on s’aprova el pressupost de l’entitat) i al dia següent s’anuncia una reducció en la aportació per un import de 144.000 euros”.

“El correcte hagués estat exposar-ho en el si del consell, explicar els motius al membres i no prendre aquesta decisió de forma unilateral i premeditada”. López ha advertit que el desgovern i la manca de control es veu en fets com la convocatòria de comissions el mateix dia de les juntes de portaveus; o bé que hi hagi un rècord de plenaris extraordinaris i que on reiteradament les intervencions són constantment interrompudes i censurades. “Han perdut la qualitat democràtica i oculten la seva inoperància i incompetència amb l’excusa de la COVID”, ha remarcat.

'Manca de lideratge'

Per al conjunt de l’oposició tots aquests problemes tenen un comú denominador, la manca de lideratge de l’alcaldessa. Segons el portaveu del PP, David Chatelain, “un equip de govern no pot funcionar bé, sense una bona direcció i coordinació. Quan es detecta que una regidoria no funciona correctament, la figura del cap de gabinet, a indicació de l’alcaldessa, hauria de posar ordre”. Segons Chatelain, “a tall d’exemple, el personal de l’ajuntament està teletreballant, moltes vegades sense els mitjans tècnics necessaris amb el que es tradueix en una greu desatenció a la nostra ciutadania”. “L’Ajuntament té els telèfons col·lapsats; el sistema informàtic falla constantment i alguns departaments essencials, van sobrecarregats de feina. Mentrestant, tenim desatesa una bona part dels nostres veïns que han de relacionar-se amb l'administració telemàticament, moltes vegades sense tenir els mitjans”, ha destacat.

La pandèmia no pot ser l’excusa Per últim, el regidor no adscrit, Joan M. Artigau, ha estat l’encarregat de concloure la compareixença tot assegurant que “des del començament del mandat no hi ha cap mena de lideratge en aquest equip de govern, que s’amaguen sistemàticament darrera de la Covid per justificar la seva inoperància. No pot ser que la pandèmia sigui una excusa per paralitzar l'activitat municipal, ni per ocultar informació a l'oposició, la ciutadania i el sector teixit empresarial”. Per Artigau “és molt greu que s’excusin en la Covid per justificar la lentitud en la presa de decisions polítiques”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics