Per segon any consecutiu, Reus tornarà a posar en pràctica la nova fórmula de la Festa de la Gent Gran, que l’ha reconvertit en un esdeveniment que s’allarga una setmana i en el qual s’afavoreix la “diversificació” d’activitats i la “intergeneracionalitat” d’algunes de les propostes. D’aquesta manera, l’oferta adreçada a la gent gran del municipi i que compta amb la participació d’una quinzena d’entitats s’estendrà del 8 al 12 d’abril i oferirà propostes de caire informatiu, cultural, esportiu, lúdic i cultural, entre d’altres. Aquest plantejament innovador es va iniciar el 2018, després de recollir l’encàrrec dels consells municipals d’Infants i de Joves de Secundària de 2017.
Temàticament, cada jornada aplegarà un d’aquests interessos, segons ha explicat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Flores. Com a novetats més destacades de l’actual edició, cal assenyalar que el grup de teatre de l’Espai La Caixa s’afegeix a les activitats de la festa amb una lectura dramatitzada (dilluns 8, a les 5 de la tarda) i que, fruit de l’èxit de la convocatòria de l’any passat, l’homenatge a les persones més grans de la ciutat es trasllada del teatre Bartrina al teatre Fortuny. “S’ha convertit en un homenatge concert” ha destacat Flores que l’ha definit com “un esdeveniment molt agradable” en què col·laboren entitats, instituts i escoles durant setmanes en un exemple de “treball intergeneracional”. Concretament, aquest acte tindrà lloc dijous 11 d’abril, a partir de les 5 de la tarda, i és obert a tota la ciutadania, tot i que s’ha de sol·licitar invitació a la regidoria. En aquest esdeveniment hi prendran part el Projecte Encaix, liderat per l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca, la coral Encís de l’Orfeó Reusenc, la coral Alborada de l’entitat Cachirulo, la coral de L’Espai la Caixa, el cor Alegria del Casal de la Generalitat 1, la coral infantil de l’escola Rubió i Ors, la coral infantil de l’escola Teresa Miquel i Pàmies, diferents músics i dues escoles de dansa i ball.
A banda d’aquesta activitat que esdevindrà segurament la més multitudinària -després que el tradicional dinar de germanor al Pavelló (dimarts 9 a les dues de la tarda) hagi minvat l’assistència en els darrers anys-, els participants podran assistir a l’acte inaugural a càrrec de Pere Valentí Mora, porter de futbol i exentrenador, dilluns 8 a les 11 del matí, al Casal de les Dones; a campionats de petanca i bitlles al centre cívic Mas Abelló, a partir de les 9 del matí, i de botifarra i dòmino al Casal de la Generalitat 2 la tarda del dimecres 10. Pel que fa a propostes culturals, els participants podran gaudir d’una visita guiada a l’exposició sobre Roseta Mauri al Museu de Reus el dijous 11, a partir de les 11 del matí. Pel que fa a aspectes esportius, la festa consagrarà divendres 12 dues iniciatives relacionades amb el santuari de Misericòrdia. La primera serà una caminada des del Mercat amb sortida a les 9 del matí fins a aquest indret, que anirà seguida d’una visita guiada a l’espai. A la tarda, el centre cívic Migjorn acollirà una representació teatral a càrrec del grup de teatre del Casal Municipal de la Gent Gran del districte V i un posterior pica-pica a les 8 del vespre.
Atès aquest reguitzell variat d’actes, Flores ha destacat que l’ajuntament vol “ensenyar a la ciutadania quantes coses diferents fa la gent gran” i obrir encara més les activitats a persones que no formen part d’entitats però que poden tenir interès en “tastar” o participar en diferents iniciatives.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics