L'associació Som Heura, xarxa i vida davant el càncer ha posat en marxa una enquesta sobre sexualitat oncològica amb l'objectiu de conèixer de primera mà com afecta un procés oncològic a la vida sexual de les persones. La iniciativa estarà oberta fins al 15 de juny i està dirigida a qualsevol persona que hagi viscut o visqui un procés de càncer.
La sexualitat continua sent un tema tabú en molts àmbits, i encara més quan es parla de càncer: "La sexualitat sovint desapareix del discurs mèdic i social quan una persona rep un diagnòstic de càncer. Ens interessa saber què passa amb el desig, amb el cos, amb les relacions de parella...", expliquen des de Som Heura. L'enquesta pretén recollir informació directa i confidencial sobre com es viu la sexualitat abans, durant i després del procés oncològic, quines dificultats es presenten i quines necessitats no estan cobertes.
Durant l'estiu, un equip de professionals i col·laboradors de Som Heura, liderat per la sexòloga Lourdes Camprubí, analitzarà els resultats obtinguts i en base a les dades recollides, es planificaran accions, tallers i materials informatius per abordar la sexualitat oncològica amb rigor, empatia i perspectiva integral.
La iniciativa s'emmarca dins de les activitats sorgides de la primera edició de les jornades 'Ara i Aquí', celebrades el passat 29 de març a Reus, i compta amb el suport de professionals de la salut, psicòlegs i psicosexòlogues voluntàries de l'associació.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics