Dijous, 07 de Desembre de 2023

Sanció de 10.000 euros al local d'oci clausurat del raval de Robuster

El van fer tancar per reiterats incompliments de les restriccions per la covid-19

19 de Març de 2021, per Redacció
  • Imatge de l'exterior del local clausurat

    ACN

L'Ajuntament de Reus ha imposat una sanció de 10.001 euros a la propietat del local del raval de Robuster clausurat per la Guàrdia Urbana el passat 23 de gener. L'Ajuntament ha constatat la responsabilitat de la propietat en la comissió d’una infracció molt greu, prevista a la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, per l’incompliment en l'exercici de l'activitat autoritzada, i que representa un risc greu per a les persones. Els fets "queden avalats per les diferents actes aixecades per la Guàrdia Urbana en les diverses actuacions realitzades al local", segons fonts municipals.

L'alcalde, Carles Pellicer, ha afirmat que “la sanció respon al compromís de contundència del Govern de Reus davant els comportaments irresponsables que posen en risc la salut de la ciutadania i obliguen a imposar mesures que perjudiquen la llibertat de les persones i l'activitat econòmica de moltes empreses”. L'expedient municipal fonamenta la sanció en el fet que l'exercici de l’activitat de discoteca del local es va suspendre d'acord a la resolució del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de 19 d'agost de 2020 per la qual s'adoptaven mesures extraordinàries per a la contenció de la pandèmia.

Per decret de la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'octubre de 2020, s'autoritzava la propietat del local a “desenvolupar de manera provisional l’activitat de restaurant, mantenint sense funcionament l'activitat de discoteca” amb els condicionants següents: “mantenir sense activitat la resta d’instal·lacions de l’establiment, corresponents a la discoteca si la normativa covid que afecta a aquesta activitat així ho imposa i ajustar en cada moment el funcionament de cadascuna de les dues activitats a les resolucions, instruccions i criteris que es vagin acordant per part de les autoritats en relació a la situació epidemiològica”.

Davant l'incompliment dels condicionants constatat amb les inspeccions de la Guàrdia Urbana, l'Ajuntament ha imposat a la propietat una sanció de 10.001 euros com a responsable d'una infracció molt greu, prevista a l’article 47.a. de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, per l’incompliment en l'exercici de l'activitat autoritzada que representa un risc greu per a les persones.

En paral·lel a la via administrativa oberta per l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana va derivar al Departament de Salut de la Generalitat les actes aixecades en les diferents actuacions realitzades al local per incompliment de les mesures decretades per a la contenció de la pandèmia. Salut és l'òrgan competent per acordar si els fets són constitutius d'infracció i objecte de sanció. Igualment, la Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials per un presumpte delicte de desobediència greu a l'autoritat per incomplir de manera reiterada les restriccions sanitàries; que segueixen el seu curs per la via penal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges