Ja fa uns quants anys, del tancament del bar Rosales del raval de Martí Folguera de Reus. Va ser als 90, després de dècades al peu del canó i convertit en un temple pel seu ambient, la decoració (de tonalitats vermelles) i la taula de billar. Generacions de ganxets s'hi van passar hores, jugant-hi i millorant en la destresa del joc.
Al portal 'Todocoleccion.net' s'hi poden trobar un parell de tresors, del Rosales. Un, una invitació a la inauguració de les reformes del local, l'any 1959 (quan l'establiment el regentava Josep Savall); l'altre, un sotagot d'uns anys més tard. Del conjunt, però, en va destacar la seva gran barra americana (tal com s'hi entrava, a mà esquerra), i els tamborets. Al local s'hi van celebrar batejos, comunions i bodes. Cal apuntar que el local va ser gestionat, en una segona etapa, per la família Camprubí.
Més enllà, el Rosales va ser popular per moltes altres raons. Per la seva cuina, posem per cas. Descrit com un 'restaurant ràpid' a la publicitat dels anys 60, s'hi anunciava que s'hi feien entrepans freds i calents, i que fins i tot es prestava servei a domicili. A banda, el negoci es va especialitzar en la preparació de pollastres a l'ast.
D'aquella època, per sort, encara sobreviuen alguns bars i restaurants de la ciutat, com el Miami, o més cap aquí, el Bon Mar. El Rosales, però, ja és història reusenca.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics