El Disfrutar de Barcelona ha aixecat aquest dijous la persiana com a millor restaurant del món segons el popular rànquing 'The World's 50 Best Restaurant'. L’equip del restaurant, que ha seguit la gala en directe des de Barcelona, no amagava aquest matí la seva alegria conscients de la fita històrica que s’havia assolit a Las Vegas, però després de la celebració tocava ja centrar-se en el servei del migdia. “Estem molt contents i ens omple per dins d’orgull i seguirem treballant per continuar en el número 1”, ha destacat en declaracions als mitjans el cap de cuina Paco Lara. Els xefs del restaurant són el vila-secà Eduard Xatruch, el gironí Mateu Casañas i el barceloní Oriol Castro.
Alguns curiosos han fet fotografies a l’entrada del Disfrutar al carrer Villarroel de Barcelona després que saltés la notícia que el restaurant ha estat considerat des d'aquest dijous el millor restaurant del món. Al seu interior, els treballadors de la casa han celebrat en directe el guardó que els han entregat als xefs.
El director de sala, Vicente Lara, ha reconegut a l’ACN que portaven una setmana una mica nerviosos. “I avui (durant la gala) han estat nervis sobre nervis, però quan ens han donat el premi ha estat una alegria i una sorpresa molt gran”.
El director de sala ha remarcat que l’ingredient clau de l’èxit del Disfrutar és la constància: “La constància de cada dia, seguir evolucionant, intentant innovar i crear i això és el que ens estan transmetent a l’equip de Disfrutar cada dia”. La clau de l’èxit, ha reiterat, és fer cada dia un pas endavant.
Per la seva part, el cap de sala desgrana com a punts forts del restaurant l’hospitalitat, la proximitat, el tracte i l’atenció amb el client, que fa que se senti com a casa.
Paco Lara ha manifestat que seguiran lluitant. Recorda que situar-se entre els 50 primers ja era “genial” i que ara estan molt contents i els omple per dins d’orgull haver aconseguit ser els números 1. En aquest context, ha remarcat que seguiran treballant per continuar en la mateixa posició.
Lara també ha destacat que els que més troben a faltar són els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch: “Els rebrem amb les portes obertes com ells ens van rebre a nosaltres quan vam entrar per aquesta porta”.
El plat estrella
El cap de cuina no té cap dubte que l’estrella de la carta del Disfrutar és el pa xinès farcit de caviar i crema agra. “L’expressió que posa la gent quan ho proven és increïble”, ha manifestat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics