Ai, que em pixo!
I a qui li pot interessar el que pugui parlar un ex-ciutadans i ara "socialisto"'?
Mireu, nois i noies, treballeu més i menys contes, caputxeta.
El consistori recorrerà la resolució del TCC que va excloure l'empresa guanyadora del concurs de la brossa
L'Ajuntament de Tarragona encarregarà un segon peritatge del telèfon mòbil de l'alcalde Rubén Viñuales, després que un primer confirmés que tenia un programa per espiar-lo. Qui també hauria estat espiada és la funcionària municipal encarregada de gestionar el nou contracte de la brossa. La portaveu del govern de Tarragona, Sandra Ramos, ha assegurat que la treballadora va denunciar els fets a la Guàrdia Civil. Des del cos armat han negat a l'ACN que estiguin duent a terme cap investigació. Els partits han acordat que en el ple de divendres faran una declaració institucional de suport a l'empleada i que votaran posar un recurs a la resolució del Tribunal Català de Contractes, que va excloure l'empresa guanyadora del concurs de la brossa.
Aquest dimecres s'ha fet una junta de portaveus extraordinària a l'Ajuntament de Tarragona perquè el govern donés explicacions a la resta de grups sobre la informació publicada dimarts per 'Porta Enrere', que afirmava que l'alcalde i la tècnica municipal responsable del contracte de la brossa han estat espiats. Les sospites apunten a que els fets podrien estar relacionats la licitació i adjudicació del contracte de la brossa, valorat en 230 milions d'euros.
"L'Ajuntament ha estat víctima d'un espionatge, no sabem per part de qui. Els fets són d'una gravetat important, els coneixíem des de feia algun mes però volíem esperar a tenir una pericial específica del mòbil de l'alcalde per comprovar millor els fets abans de posar una denúncia. Que s'hagi fet pública la notícia abans de tenir la pericial facilita la vida als responsables de l'espionatge", ha exposat la portaveu del govern, Sandra Ramos.
Segons 'Porta Enrere' el 25 de març l'alcalde ja era conscient de la situació. Des d'aleshores el consistori assegura que ha fet una primera prova pericial, en la qual es va constatar que hi havia un programari per espiar al telèfon. Amb la segon estudi volen constatar aquest extrem i, si es confirma, presentar una denúncia. "El mòbil ha d'estar deu dies en mans d'una empresa tècnica. Una cosa és que no el tingui durant un matí i l'altra és que no el tingui durant deu dies seguits, amb la qual cosa necessitem l'habilitació d'algun altre mitjà per comunicar-nos amb ell", ha especificat la portaveu.
Durant aquest temps l'alcalde va informar el regidor d'ERC Jordi Fortuny, que en l'anterior mandat dirigia l'àrea de Serveis Generals que s'encarregava de la licitació del contracte de la brossa. Fa unes setmanes, el consistori hauria pagat un peritatge del mòbil de Fortuny, que va donar negatiu. Malgrat això, aquest dimarts la portaveu d'ERC, Maria Roig, ha manifestat que van demanar la junta de portaveus perquè Viñuales els expliqués "quina informació tenia" i els "posés en coneixement de què succeïa" perquè són uns fets "d'extrema gravetat".
"Intolerable"
Tots els grups -a excepció de Vox que no ha fet declaracions- han fet una defensa aferrissada de la tasca de la treballadora municipal espiada. "És intolerable. Està fora de tot lloc", ha exclamat el portaveu de Junts, Jordi Sendra. "És una informació gravíssima", ha reblat la portaveu del PP, Maria Mercè Martorell, que ha remarcat que el suposat espionatge al batlle també afecta l'esfera institucional del consistori. Per la seva banda, el portaveu d'ECP, Jordi Collado, ha reclamat que s'analitzi si altres membres de l'equip de govern i de persones vinculades amb el contracte de la neteja han estat afectats. "Si estem davant d'una trama d'espionatge, l'hauríem d'aclarir", ha dit.
Per tot plegat les formacions han acordat que en el ple de divendres faran una declaració institucional de suport a la treballadora espiada. Paral·lelament també portaran a votació presentar un recurs al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic contra la resolució que va emetre en la qual va excloure la guanyadora del concurs de la brossa, GBI Paprec.
Dies convulsos
Els darrers dies han estat convulsos a l'Ajuntament de Tarragona pel contracte de la brossa. Especialment després de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que va excloure l'empresa guanyadora del concurs, GBI Paprec. La resolució afirmava també que les tres participants havien incomplert els plecs de licitació, però com que tan sols hi havia la denúncia contra GBI Paprec -per part d'Urbaser-, les altres no quedaven excloses.
Això va aixecar un reguitzell de reaccions entre els diferents partits polítics. El govern (PSC) va demanar un informe jurídic als tècnics municipals, que van defensar tot el procés de licitació i van avalar que el servei s'adjudiqués a Urbaser. En canvi, la resta de partits de l'oposició no ho van veure tan clar i han proposat alternatives.
La situació ha fet un nou gir amb la informació publicada aquest dimarts per 'Porta Enrere', que afegia que en el cas de la treballadora també se li va fer un seguiment personal i se la va fotografiar mantenint trobades amb terceres persones -vinculades al consistori i a l'adjudicació-, de les quals se n'hauria fet una transcripció del contingut aprofitant que tenia el telèfon punxat. Fotos i transcripcions es van enviar per part d'un anònim al 'Diari de Tarragona', segons 'Porta Enrere'.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics