Divendres, 22 de Març de 2019

El Liverpool String Quartet protagonitza una gira en solidaritat amb els presos polítics catalans

El quartet de corda britànic visitarà aquest mes d’agost Porrera, Castellvell del Camp i Maspujols

09 d'Agost de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • D'esquerra a dreta, Anton Baiges, Jordi Borràs i Emili Argilaga, durant la presentació de la gira.

    Enric Garcia

L’associació Ars Aurea Sonora i Òmnium Cultural Baix Camp han presentat, aquest dijous, la gira que el quartet de corda Liverpool String Quartet portarà a terme, aquest mes d’agost, per diferents poblacions del Camp de Tarragona, i que servirà per recollir fons per a la Caixa de Solidaritat dels presos polítics, exiliats i represaliats per haver defensat el dret d’autodeterminació de Catalunya. Els concerts se celebraran el dilluns 13 d’agost, a la plaça de l’Església de Porrera; el dimarts, 14 d’agost, a la pista del Casal de la Gent Gran l’Era de Castellvell del Camp, i el dijous, 16 d’agost, a l’esplanada de l’Ermita de Sant Antoni de Maspujols. Totes les actuacions començaran a dos quarts de 9 del vespre.

El representant d’Ars Aurea Sonora, Jordi Borràs, ha destacat “la solidaritat amb el poble català” del Liverpool String Quartet, que el passat 20 de setembre de 2017 va publicar un comunicat denunciant l’actuació de l’Estat espanyol i defensant la llibertat d’expressió i la celebració d’un referèndum a Catalunya. Borràs també ha reivindicat que “la música és el llenguatge de la llibertat” i que, precisament per aquest motiu, respondran a la repressió “amb més música”.

En aquest sentit, el president d’Òmnium Cultural Baix Camp, Emili Argilaga, ha volgut remarcar que la resposta festiva és el millor homenatge que es pot dedicar a les persones que han estat víctimes de la repressió de l’Estat i, en aquest sentit, ha parafrasejat l’antropòleg Manuel Delgado per concloure: “La festa és la germana petita de la revolta”.

D'altra banda, el soci d’Òmnium Cultural Baix Camp, Anton Baiges, ha explicat que l’entrada del concert de Porrera tindrà un preu de 8 euros anticipada i 10 euros el mateix dia de l’actuació, ja que després de l’acte els assistents podran fruir d’un tast solidari de vins i productes gastronòmics de proximitat. En els concerts de Castellvell del Camp i Maspujols, en canvi, s’emprarà el sistema de taquilla inversa. També ha agraït la plena col·laboració dels tres ajuntaments concernits.

Els organitzadors també han anunciat l’assistència, de Meritxell Lluís, esposa de l’exconseller Josep Rull i presidenta de l'Associació Catalana pels Drets Civils, i han assegurat que el compromís del Liverpool String Quartet és la prova que en els cercles culturals britànics l’independentisme català cada cop rep més suports.

Puccini, Schubert, Toldrà i una selecció de poemes de Maragall formaran part del programa dels concerts

Els concerts del Liverpool String Quartet es basaran en una selecció de música popular catalana, a partir de la música d’Eduard Toldrà i la poesia de Joan Maragall. El Liverpool String Quartet també hi interpretarà peces de Giacomo Puccini i Franz Schubert La formació musical Liverpool String Quartet està integrada per Róisín Walters (violí), Sarah Hill (violí), Daniel Sanxis (viola) i Nick Byrne (violoncel). El grup comptarà amb la col·laboració de l’actor i rapsoda Jaume Comas.

COMENTARIS (0)

Reportatges