Dimecres, 08 de Maig de 2024

Dret a decidir

20 de Maig de 2008, per Pere J. Margalef i Lleixà

Podríem continuar fent demandes des del sector del comerç, però intentaré reflexionar només sobre el títol, i espero saber-ho fer i que a la vegada sigui quelcom semblant al que pensem la majoria dels comerciants de Reus, ja que des de la Unió de Botiguers de Reus volem ser portadors del sentiment del sector comercial de la ciutat.

No fa gaire, un reusenc madur en edat i molt jove en idees m'explicava el perquè de l'èxit d'una biennal del món de la imatge que es celebra en una localitat catalana: la implicació d'una associació, el gran esforç dels seus professionals i, a la vegada, la bona entesa en tot moment amb l'equip de govern de la ciutat per ajudar a tirar endavant aquell projecte.

Queda demostrat que no cal perdre temps intentant descobrir què vol cadascun dels habitants d'una ciutat, simplement cal escoltar els professionals de cada entitat comercial, cultural, esportiva, etc.

Doncs bé, és cert que mai estem en la possessió total de la raó, però els comerciants tenim molt clar que tenim molt a prop els nostres clients —per tant, també les seves inquietuds—, i el dia a dia ens porta a tenir bastant CLAR quines accions hem de fer, però no solament per sobreviure, sinó també per guanyar-nos la vida.

Una de les necessitats per poder donar un servei acurat, tot i tenir clar què és el que hem de fer, és assessorar-nos amb estudis que ens diuen d'on venim, a on som i com hem d'actuar en el futur. Si bé ningú té una bola màgica, sí que voldríem més que paraules i reunions. També necessitem ajuts per tirar endavant la vida del comerç. Tenim DRET a decidir, tenim DRET a encertar-la o no amb les nostres idees, els nostres diners i sobretot les nostres vides al capdamunt dels nostres negocis, que a la vegada formen part de la identitat de Reus.

Per resumir, estem demanant menys ingerència i més col·laboració per part de les administracions. Sobretot, més col·laboració amb el nostre comerç, que genera un de cada quatre llocs de treball, que genera el 30 % del PIB de la nostra ciutat. I una part important de l'èxit de qualsevol acció en l'àmbit cultural, esportiu, de lleure, etc. del nostre Reus depèn en gran mesura de l'èxit de la dinamització comercial dels emprenedors de la nostra societat.

Si aquestes paraules són ben interpretades per les parts, podrem continuar creixent en tots els àmbits.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Lo Consueta de Reus  23 de Maig de 2008

El comerç és Reus

 Si no volem que Reus es converteixi en una ciutat dormitori fantasma, cal recolzar el nostre comerç de proximitat i frenar el pas de grans superfícies i altres monstres menjadors de nens. www.consueta.cat

Reportatges