Cookie control
Dissabte, 11 de Juliol de 2020

Any nou, nous reptes?

13 de Gener de 2016, per Valentín Rodriguez

Com és habitual durant les primeres setmanes de qualsevol inici d’any els bons propòsits s’acumulen i la voluntat alhora de tirar-los endavant està intacta, voluntat que avançant l’any va trobant excuses per abandonar, més tard o més aviat, els bons propòsits inicials.

Si en l'àmbit individual aquest cercle pervers pot portar-nos a una certa sensació de frustració, quan superem l’esfera individual i ens endinsem en propòsits o objectius que afecten milers de persones o al futur de la ciutat la voluntat no es pot permetre el luxe de relaxar-se o trobar excuses per distreure’s en altres qüestions.

I és precisament ara, coincidint amb el nomenament d’un nou govern a escala nacional i amb una recomposició del cartipàs municipalment, quan ens hem d’insistir en aquells temes que resten pendents i que requereixen una resposta, en algunes ocasions urgents, per part de les administracions.

Calen actuacions efectives per pal·liar els efectes d'una crisi que continua instal·lada als nostres barris, castigant a milers de famílies que no saben com arribar a final de mes; s’ha d'actuar de forma contundent per posar fi a les situacions d’exclusió de risc social que la situació econòmica està causant i garantir, per exemple, un habitatge digne a aquells que ho necessiten; s’ha de continuar reclamant una sanitat publica, gratuïta i de qualitat; uns transports dignes, etcètera, etcètera.

Com es pot comprovar hi ha feina al davant. Cadascú des del seu àmbit i d’acord amb les seves competències, de forma coordinada i efectiva, hem de sumar esforços per superar les desigualtats que defineixen l’actual sistema econòmic. Modestament aportarem el nostre granet de sorra, insistint en la demanda de la creació d’un baixador a la zona de Bellissens per donar servei als veïns de la zona, estudiants de la URV i usuaris i treballadors de l'hospital; reivindicant una millora de les instal·lacions elèctriques de la ciutat, en algunes ocasions dignes d'aparèixer a pel·lícules de genere negre; preocupant-nos pel nostre hospital i els seus treballadors, tot garantint els drets laborals i la qualitat del servei; continuant donant suport a les entitats federades en temes derivats de la seguretat, habitatge o ensenyament...

Reus comença als barris, a tots els barris de la ciutat.

Valentín Rodríguez és president de la Federació d'Associació de Veïns de Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  14 de Gener de 2016

Tenim molta feina a fer!

Cadascú a la nostra manera hem d'exigir, demanar i fer evident moltes petites mancances assumibles per la casa de la vila que permeti, poc a poc, millorar l'entorn i el dia a dia ciutadà. Potser des de l'ajuntament es podria obrir una finestra per fer més fàcil recollir els neguits, les suggerències i les mancances que podem observar als carrers.