Cookie control
Dijous, 01 d'Octubre de 2020

Créixer a l'escola bressol

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals obre les portes al període d’inscripció per al curs vinent amb la il·lusió de posar a disposició de les famílies 494 places per a infants de 0 a 3 anys en el marc d’un projecte plenament consolidat. El fet que afrontem els darrers mesos del curs 2016-2017 amb les aules plenes i una llista d’espera gairebé buida ens dóna la seguretat que estem donant resposta a les necessitats de les famílies, i que aquesta resposta és una resposta de qualitat.

Fa anys que dediquem molts esforços a aquest objectiu, i des de cadascuna de les escoles bressol de la xarxa municipal hem anat afegint un granet de sorra a un projecte que avui té caràcter propi i que hem anat construint amb la participació activa de les famílies. Des d’un plantejament pedagògic que posa en primer terme el respecte per la singularitat de cada infant i el seu ritme d’aprenentatge, l’escola bressol és un espai de creixement en què els infants entren en contacte amb altres infants i s’inicien en l’adquisició de valors i habilitats de relació social, així com en la descoberta de l’entorn. 

Iniciatives com la possibilitat que els pares i mares passin un dia a l’escola o l’organització d’activitats fora de les aules, com alguna sortida al teatre, fan que la frontera entre l’escola i la llar sigui gairebé imperceptible per als infants i que el seu marc d’experiència vital sigui ampli i ric. La xarxa de relacions que es crea al voltant de l’escola i de la família i la que es concreta al voltant de la xarxa d’escoles bressol acaba de definir un espai comú de complicitats. L’escola de pares i mares, l’organització de xerrades i tallers i altres iniciatives com l’edició d’una revista o els espais web de cadascuna de les escoles bressol reforcen aquest caràcter obert i participatiu i afavoreixen una relació directa i permanent amb les famílies.

Això ha permès adaptar l’oferta de servei a les necessitats que es generen al llarg de l’any, per exemple els mesos d’estiu, en què l’escola bressol és oberta per a les famílies que ho necessiten. El projecte Tastet d’Escola és una altra proposta que hem posat en marxa els darrers anys, en aquest cas adreçada a infants que no han anat a l’escola bressol i que al setembre començaran P3. Per aquests alumnes i les seves famílies, adaptar-se al ritmes de les escoles bressol les darreres setmanes del curs anterior a l’escolarització els ofereix la possibilitat d’endinsar-se en algunes de les dinàmiques que hauran d’adquirir passat l’estiu.

En definitiva, un projecte engrescador en què els infants són protagonistes i que posa al seu servei tot un conjunt de recursos i propostes per fer de l’escola bressol un espai de descoberta del món i de creixement feliç. Un projecte compromès amb els valors pedagògics que afavoreixen el ple desenvolupament de les persones i que des de cada escola bressol compta amb un equip de professionals amb la màxima preparació i la màxima il·lusió per tirar-lo endavant.

Des d’aquest espai un convido a totes i a tots a fer-vos-el també vostre. 

Maria Dolors Sardà és regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

josep risueño granda  01 de Maig de 2017

parlar de la Ciutat.

Certament... aportar camins i feina envers les escoles bressol... cada vegada hauría de fer-se més convenient parlar i planejar diàlegs sobre la Ciutat... Maria Dolors Sardà pel text de alguna manera ens ho fa en suggerment? Quan en el Plé escolto i veig les sesions, no veig el mateix... per acaronar els vots es diuen coses de "impacte", que tenen a veure amb lesquestions comú però les coses del mon de la Casa de la Vila. Les altres questions també són valides i tenen camins on hi son compromesos molta gent i els que no hi siguin presents la confiança a través dels vots els podràn passar factura?.

El article és aportació de interès.