Dimecres, 20 de Març de 2019

Créixer a l'escola bressol

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals obre les portes al període d’inscripció per al curs vinent amb la il·lusió de posar a disposició de les famílies 494 places per a infants de 0 a 3 anys en el marc d’un projecte plenament consolidat. El fet que afrontem els darrers mesos del curs 2016-2017 amb les aules plenes i una llista d’espera gairebé buida ens dóna la seguretat que estem donant resposta a les necessitats de les famílies, i que aquesta resposta és una resposta de qualitat.

Fa anys que dediquem molts esforços a aquest objectiu, i des de cadascuna de les escoles bressol de la xarxa municipal hem anat afegint un granet de sorra a un projecte que avui té caràcter propi i que hem anat construint amb la participació activa de les famílies. Des d’un plantejament pedagògic que posa en primer terme el respecte per la singularitat de cada infant i el seu ritme d’aprenentatge, l’escola bressol és un espai de creixement en què els infants entren en contacte amb altres infants i s’inicien en l’adquisició de valors i habilitats de relació social, així com en la descoberta de l’entorn. 

Iniciatives com la possibilitat que els pares i mares passin un dia a l’escola o l’organització d’activitats fora de les aules, com alguna sortida al teatre, fan que la frontera entre l’escola i la llar sigui gairebé imperceptible per als infants i que el seu marc d’experiència vital sigui ampli i ric. La xarxa de relacions que es crea al voltant de l’escola i de la família i la que es concreta al voltant de la xarxa d’escoles bressol acaba de definir un espai comú de complicitats. L’escola de pares i mares, l’organització de xerrades i tallers i altres iniciatives com l’edició d’una revista o els espais web de cadascuna de les escoles bressol reforcen aquest caràcter obert i participatiu i afavoreixen una relació directa i permanent amb les famílies.

Això ha permès adaptar l’oferta de servei a les necessitats que es generen al llarg de l’any, per exemple els mesos d’estiu, en què l’escola bressol és oberta per a les famílies que ho necessiten. El projecte Tastet d’Escola és una altra proposta que hem posat en marxa els darrers anys, en aquest cas adreçada a infants que no han anat a l’escola bressol i que al setembre començaran P3. Per aquests alumnes i les seves famílies, adaptar-se al ritmes de les escoles bressol les darreres setmanes del curs anterior a l’escolarització els ofereix la possibilitat d’endinsar-se en algunes de les dinàmiques que hauran d’adquirir passat l’estiu.

En definitiva, un projecte engrescador en què els infants són protagonistes i que posa al seu servei tot un conjunt de recursos i propostes per fer de l’escola bressol un espai de descoberta del món i de creixement feliç. Un projecte compromès amb els valors pedagògics que afavoreixen el ple desenvolupament de les persones i que des de cada escola bressol compta amb un equip de professionals amb la màxima preparació i la màxima il·lusió per tirar-lo endavant.

Des d’aquest espai un convido a totes i a tots a fer-vos-el també vostre. 

Maria Dolors Sardà és regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

josep risueño granda  01 de Maig de 2017

parlar de la Ciutat.

Certament... aportar camins i feina envers les escoles bressol... cada vegada hauría de fer-se més convenient parlar i planejar diàlegs sobre la Ciutat... Maria Dolors Sardà pel text de alguna manera ens ho fa en suggerment? Quan en el Plé escolto i veig les sesions, no veig el mateix... per acaronar els vots es diuen coses de "impacte", que tenen a veure amb lesquestions comú però les coses del mon de la Casa de la Vila. Les altres questions també són valides i tenen camins on hi son compromesos molta gent i els que no hi siguin presents la confiança a través dels vots els podràn passar factura?.

El article és aportació de interès.

Reportatges