Cookie control
Dimecres, 26 de Febrer de 2020

Reus: Esport per a tothom

Mai com ara l’esport per a tothom s’havia fet tan present a la ciutat. Els èxits de participació d’aquest diumenge a la Cursa de la Dona de Reus, amb 1.650 inscripcions, o en la convocatòria de les caminades populars, la bicicletada popular en benefici de la Fundació Noelia o la primera Ekkidem són exemples prou contundents d’aquesta afirmació.

Si a aquests èxits activitats col·lectives i populars hi afegim el gran nombre de persones que practiquen activitats físiques de manera individual o en petits grups, ja sigui corrent, sortint a caminar o en bicicleta o anant amb assiduïtat als gimnasos i als clubs esportius, podem afirmar que estem vivint un nou esclat de l’esport per a tothom.

Com a regidor d’Esports, aquesta realitat suposa una gran satisfacció, perquè a més a més es completa amb el bon moment que viu l’esport reusenc de competició, ja sigui en futbol o hoquei d’èlit o en esports com el futbol americà, el patinatge, el pàdel, el tennis taula o el bàsquet. I encara més quan en aquesta dinàmica hi ha un espai destacat per a l’esport escolar: justament aquest divendres, al Cruyff Court, n’hem tingut un bon exemple, i una nova mostra de la implicació dels centres escolars, dels formadors i de les famílies en la promoció de l’esport i, sobretot, en l’aposta per l’esport educatiu i promotor de valors, com ho han estat fa poques setmanes les Olimpíades Escolars.

El diumenge 21 de maig arribarà una nova gran cita: la Gran Polar Reus, amb 7.500 participants. Una nova oportunitat de fer evident l’enorme potencial de la nostra ciutat per acollir esdeveniments esportius de gran projecció, fent valer la marca Reus és Esport. Tot plegat, en la línia de treball que estem desplegant des de la Regidoria d’Esports, amb la complicitat i la col·laboració de tots els agents implicats, per potenciar l’esport com un argument sòlid de promoció de ciutat: com un espai de creació d’ocupació, com un element dinamitzador de l’economia local i com una eina extraordinària de projecció de la nostra oferta global. I és des d’aquesta filosofia que hem de continuar avançant i afrontant els reptes de futur que tenim plantejats, entre els quals hi ha la necessitat que les nostres instal·lacions donin resposta a aquesta intensa demanda.

La realitat de l’esport per a tothom és un clar indicador de la importància social de l’activitat física, del seu paper en la millora de la qualitat de vida de les persones i la necessitat, des de l’Ajuntament i des de les institucions, de donar resposta a les demandes socials que genera. I és amb aquest objectiu que treballem des de la Regidoria d’Esports i també des de Reus Esport i Lleure (RELLSA), l’empresa municipal que ha revertit i superat una situació difícil per convertir-se en empresa de mercat i deixar enrere les dificultats que en temps passats en van arribar a comprometre la viabilitat. Treballem amb professionalitat i rigor per ampliar aquesta oferta en serveis esportius i activitats populars i fer encara més evident que Reus és esport per a tothom.

Jordi Cervera és regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

pep-l  10 de Maig de 2017

Reus turisme esportiu

Bona tasca.

Ara nomes cal que la regidoria d Esports, junt amb promoció i turisme es posin d acord per a fer de Reus, el punt de sortida per al "turistes de ciclisme".
Tenim un gran potencial de cicloturistes Internacionals i nacionals que estan anant a altres indrets com a Mallorca, Alacant o Girona o Cambrils.

La cursa de la Polar es un reclam important, i s auría d aprofitar per a que aquests 7,000 ciclistes - d alt poder adquisitiu-, trobessin al seu pas per Reus, una excusa per a retornar a passar el cap de setmana amb les seves famílies. Si no, auran vingut a correr i al acabar "adeu siau".

Malauradament, l ajuntament de Reus, no dona importància a la bicicleta. Com a proba, el carril bici de la carretera de Falset, en el que podem estar orgullosos de ser un dels "unics" carrils bici doble del estat, amb el perill que comporta.

No cal inventar amb el tema de la bicicleta, només adaptar models que funcionen perfectament a fora: Dinamarca, Holanda, Usa.
Reus, ja va ser pioner en "inventar" els semàfors a les rotondes, amb el desgavell que provoca al circular per la ciutat. No hi tornem ara amb les bicicletes.

Si la nostra ciutat tingués una xarxa "segura" i "ben" feta de carrils bici, nomes per accedir a les escoles e instituts de la ciutat, podem imaginar quants vehicles de motor deixarien de circular per la ciutat?

Donç mirem a fora, adaptem-ho a Reus, i siguem in "referent".