Cookie control
Divendres, 03 d'Abril de 2020

Per un Reus amic dels animals

28 d'Abril de 2015, per Anna Carbonell

Va passar a Tarragona fa unes setmanes, i bona part de la premsa estatal i autonòmica se'n va fer ressò per la seva transcendència. Seguint aquesta estela, estic molt contenta de què se celebri a Reus, la meva ciutat, aquest acte homòleg de Polítiques Públiques de Protecció Animal, sobretot pel fet que hagin estat les mateixes formacions polítiques les que s'han interessat per aquest assumpte.

Per molt motius, encara que gairebé sempre nefastos pels animals urbans de les nostres ciutats, les polítiques de protecció animal estan a l'agenda de tots els partits polítics que es presentaran a aquestes eleccions municipals catalanes, incloses per tal de posar punt final al laxament administratiu i polític que fa que molt poques vegades es faci complir la llei catalana de protecció animal.

A Reus, les Polítiques Públiques de Protecció Animal han estat, dissortadament, puntuals i aïllades. Salvant el cas concret del control de les colònies felines dut a terme pel Refugi Baix Camp durant els darrers anys, el centre «proteccionista» ha estat (i és) un mer establiment d'emmagatzematge, captura, desatenció, maltractament i extermini.

Al Baix Camp i la seva capital, és a partir de les reunions i la pressió político-mediàtica exercida per LiBERA! que salten a la palestra les denúncies afavorides per la investigació i la pressió política com els casos de l'empresa «l'Última Llar» (els responsables dels quals s'han d'apartar de la seva il·legal gestió dels animals amb la celebració d'un concurs públic que fa més de deu anys que no s'ha realitzat), el rescat dels cavalls del Camí de la Pedrera del Coubi, dels gossos utilitzats en baralles il·legals, la celebració de la primera jornada de dret animal que va donar com a resultat la unitat d'acció entre associacions proteccionistes del territori, així com diversos actes públics i conferències.

Aquest dijous a les 7 de la tarda, al Centre Cívic del Carme es debatrà en clau política en relació a unes propostes programàtiques bàsiques sobre el que haurà de ser la gestió, la convivència i la protecció de la resta d'animals urbans que conviuen amb els reusencs i les reusenques. Temes generals com els programes de control ètic i protocols de gestió de gats i coloms, amb la intervenció protagonista dels/les alcaldables i representants de totes les organitzacions polítiques de la ciutat i la necessària participació dels coordinadors del Projecte Gat i membres del Refugi Baix Camp. Un tema transversal sobre el qual es podran signar els acords que dotaran de contingut la nova ordenança municipal específica que faci complir la llei.

Aquest dijous serà un dia molt important pel futur de Reus en un deute històric amb els animals que comparteixen amb nosaltres els carrers i les vides. Dijous declararem Reus ciutat amiga dels animals!

Anna Carbonell és coordinadora de l'Associació Animalista LiBERA! al Camp i les Terres de l'Ebre.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Marcel.la Garriga Armengol  30 d'Abril de 2015

Seguiment dels gats del carrer

Fa mes de 16 anys, a la urbanització a on visc, ajudo als gats del carrer, jo sola, en porto esterilitzats més de vuitante, i els he troba casa d'adopció a més de un centenar.
Aleshores ja fa temp que vaig comentar a l'última llar, i em varen dir que era el Refugi baix camp, qui portaba el control dels gats a Reus. Aqui a la Urbanització de Les Palmeres, mai ha baixat el refugi baix camp, i desde el any 1998, l'única que s'he fet carreg dels gats, he estat jo sola, sense cap ajuda, ni moral ni económica.

Jaume  30 d'Abril de 2015

Associació Reus Gats

A Reus hi ha una associació animalista que està fent una tasca sensacional, es diu Reus Gats. Amb molt pocs recursos però optimitzats, la tasca entusiasta dels socis i una pagina a Facebook, està aconseguint dotzenes d'adopcions, estrelitzacions, cures de gats accidentats i malalts, fins i tot rescats, i tot sense ajudes municipals i sense que CAP gat ni altre animal hagi de temer de ser exterminat.

Laura  29 d'Abril de 2015

Ja era hora....

Ja era hora d'alguna cosa així; aniré el dijous per veure un acte gran i esperat. Gràcies per l'esforç, a qui ho ha aconseguit.

Julia  28 d'Abril de 2015

Gracias Anna

A ver si se poenen las pilas los politicos. Como dice solo se debe aplicar la ley,que bien que la aplican para lo que les interesa. Lo de los caballos fué un acto con dos ovarios de la señorita que firma el articulo.Muy contenta esperando un gran acuerdo para el jueves.