Diumenge, 19 d'Agost de 2018

Poboleda aplega aquest dissabte la 19a edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga

05 de Setembre de 2017, per Redacció
  • Imatge de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga

    Cedida

La 19a edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda tindrà lloc aquest dissabte, 9 de setembre.  Una de les novetats d’aquesta edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga és el fet que el divendres, 8 de setembre, a les 8 de la tarda, es realitzarà a la plaça de la Cooperativa un acte de reconeixement als emprenedors i viticultors locals que l’any 1992 van decidir reprendre l’elaboració i embotellament de vi a través de la Cooperativa de Poboleda. Aquest acte inclourà la degustació del vi solidari elaborat recentment pels cellers de Poboleda.

El 9 de setembre arribarà la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, una intensa i completa jornada que inclourà la tradicional sortida a peu a una finca propera per veremar, la posterior premsada del raïm a la carretera i les degustacions als baixos de les cases pairals.

La programació de la 19ª Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda el dia 9 de setembre és la següent: a partir de dos quarts de 8 del matí, trobada a la carretera per anar a veremar a l’antiga amb els carros i les mules (es llaurarà amb mules i es ferraran cavalls); a les 9 del matí esmorzar popular a La Closa, a 5 euros el tiquet (500 places); a les 10 del matí, piada (premsada del raïm amb els peus nus) a la carretera; a partir de  dos quarts d’11 del matí, degustació de vins DOQ Priorat als baixos de les cases pairals dels carrers més cèntrics, amb mercat d’artesania i productes alimentaris a la plaça del Portal; a partir de dos quarts de 3 de la tarda, dinar a La Closa, amb amanida i paella (tiquets a 15 euros, amb límit de 250 places).

A les 6 de la tarda començarà al Pla de l’Església la tradicional actuació castellera amb els Brivalls de Cornudella. A les 11 de la nit s’iniciarà el correfoc amb el Drac de Poboleda. La jornada es tancarà a mitjanit amb un ball espectacle de swing de fi de festa a La Closa. Amb motiu d’aquesta festa popular s’organitza un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials les bases del qual es poden consultar a www.poboleda.cat.

COMENTARIS (0)

Reportatges