Dijous, 01 d'Agost de 2024

Reus s’inundarà de tapes amb una nova edició de la Ganxet Pintxo

56 restaurants oferiran el millor de cada casa del 6 al 16 de novembre

03 de Novembre de 2014, per Joan Marc Salvat
  • Unes cerveses amb la tapa del restaurant la Tarongina

    Joan Marc Salvat

  • Autoritats polítiques i organitzadors de la Ganxet Pintxo de Tardor 2014

    Joan Marc Salvat

El Pintxo Garibotti (mos de coca amb carn argentina, pebrot, chimichurri i formatge fos) al Déu N’hi Do; el Cistell de botifarra negra  pera ecològica fornejat amb parmesà de La Coamrca o les Mandonguilles d’ibèric i Voll-Damm amb formatge de Colldejou i avellana de Reus de la Tarongina. Aquestes són només algunes de les 56 tapes que farceixen la ‘carta’ de la Ganxet Pintxo de Tardor 2014. Del 6 al 16 de novembre, la cita gastronòmica permetrà tastar alguna de les millors receptes de casa nostra.

Per segon any consecutiu, l’edició de tardor comptarà amb la col·laboració de la DOP Siurana, coincidint també amb la Fira de l’Oli Nou. Així, el considerat com el millor oli del món amanirà totes les tapes amb la voluntat de promocionar els productes de la terra. 

La ruta gastronòmica també serà solidària. Després de l’èxit de la Marató de Sang celebrada a Reus la setmana passada amb més de 900 donacions, tota aquella persona que durant la Ganxet Pintxo s’adreci a l’hospital a donar sang rebrà vals per a dues tapes. També s’endurà una ampolla d’oli DOP Siurana. 

En acabar la ruta de tapes, es decidiran diversos guardons. D’entrada, un jurat específic escollirà la millor tapa i el jurat popular decidirà amb el vot dels consumidors la ració que més ha agradat. Tothom qui participi en la votació entrarà al sorteig de diversos premis com un cap de setmana d’enoturisme en una casa rural de l’àmbit territorial de la Cambra, un àpat per a dues persones en un restaurant d’estrella Michelin i un àpat també per a dues persones en un dels establiments participants a la Ganxet Pintxo

En la present edició també s’atorgarà el premi Ganxet Llengua, en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística, i que posa en valor l’ús del català en la retolació de l’establiment, el contingut de la seva carta i, naturalment, en l’ús del català. Per últim, els premis especials que atorga DAMM a la tapa que millor maridi amb la seva cervesa, i la DOP Siurana amb la millor elaboració realitzada amb el seu oli. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital ganxet pintxo de tardor 2014

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges