Dilluns, 26 d'Agost de 2024

El VOC-Festival Òmnium de Curtmetratges arriba al Priorat

Els curtmetratges seleccionats es podran veure a Ulldemolins, els Guiamets, Cornudella de Montsant i la Bisbal de Falset

16 de Febrer de 2024, per Reusdigital.cat
  • Cartell de la mostra cinematogràfica

     

La vuitena edició de la Mostra VOC - Festival Òmnium de Curtmetratges 2024, que organitza Òmnium Cultural, arriba al Priorat. Els curtmetratges finalistes de l'edició d'enguany es podran veure en diverses sessions: 24 i 25 de febrer a Ulldemolins, 25 de febrer als Guiamets, 2 i 3 de març a Cornudella de Montsant i 9 i 10 de març a la Bisbal de Falset.

La mostra, que durarà un mes, comptarà amb 140 sessions, a 90 sales de més de 80 localitats dels Països Catalans.  A més, per primer cop, els curtmetratges seleccionats en aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat, i com en les edicions anteriors, també estaran disponibles a la plataforma digital Filmin. "Volem generar i consolidar espais per la presència de la llengua a l'audiovisual, al mateix temps que construïm noves oportunitats per la creació en català", assegura el president d'Òmnium, Xavier Antich.

La mostra VOC també es podrà veure a nombroses ciutats internacionals co Luxemburg, Montreal, Quito, Brussel·les, Caracas, Edimburg, Ciutat de Mèxic, Madrid, Tolosa, París, Praga, Londres, Nova York, Bogotá i Paranà.

Enguany, el jurat del VOC, que serà l'encarregat d'atorgar un premi pel millor curt documental i un pel millor curt de ficció, valorats els dos en 3.000 euros, està integrat per Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador. Com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s'enduran 1.000 euros, respectivament. Finalment, aquesta edició gaudirà del Premi Jurat Jove, fruït de la col·laboració amb el Manlleu Film Festival, que premiarà el guanyador amb 3.000 euros en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics