Dijous, 22 d'Agost de 2024

Acte d’homenatge als 100 anys de la primera recepció de ràdio a les comarques de Tarragona

01 de Març de 2024, per Reusdigital.cat
  • Es compleixen 100 anys de les primeres emissions radiofòniques a Reus

     

SER Tarragona-Ràdio Reus organitza aquest divendres 1 de març una gala que commemorara el centenari de la primera recepció de ràdio al territori.

L'any 1924 Joan Díaz i Francesc Balcells, membres del Centre de Lectura de Reus, van fer al Teatre Bartrina una demostració pública de la recepció de les senyals horàries de París i d'un concert de Música emès des de l'estació de Nauen. Aquell acte va ser l'embrió de l'EAJ-11 Ràdio Reus, que va començar a emetre un any després, al novembre del 1925, amb el mateix Díaz com a director.

Fa un segle, la capital del Baix Camp va ser pionera en unes recepcions que es van anar estenent com una taca d'oli per tot Catalunya en els mesos següents per part de radioaficionats; És per això que se celebrarà l'efemèride amb un acte que començarà amb una recreació històrica i continuarà amb convidats especials que recordaran el passat, analitzaran el present i projectaran el futur de la ràdio.

Serà el dia 1 de març al mateix Teatre Bartrina a partir de dos quarts de 7 de la tarda i estarà presentat pel director del programa 'Aquí Camp de Tarragona', Jordi Cartañá. Tothom qui vulgui pot aconseguir la invitació per assistir de públic mitjançant la web www.sertarragona.cat o enviant un correu electrònia a sercatalunyatgnreus@cadenaser.com.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics