Dijous, 29 d'Agost de 2024

L’Hospitalet de l’Infant tornarà a recrear el seu passat medieval del 6 al 8 de setembre

S'hi instal·laran un centenar de parades

29 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'una edició anterior del Mercat Medieval de l?hospitalet de l'Infant

    Cedida

Del 6 al 8 de setembre, al voltant de l'emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, se celebrarà el Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant. En aquesta 28a edició, al voltant de la Plaça Catalunya s'hi instal·laran un centenar de parades, vint de les quals seran locals, on es vendran productes d'artesania, d'alimentació o de teràpies naturals, entre d'altres.

Com a novetat, divendres 6 de setembre, a les 10 del vespre, hi haurà la Nit d'Espurnes a càrrec del Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant.

Dissabte tindrà lloc el tradicional sopar medieval a la Plaça Berenguer d'Entença, a dos quarts de 10 del vespre, i que enguany canvia el seu format.  Pel sopar d'aquesta edició caldrà comprar els tiquets (14 euros) a partir del dia 6 a la parada de "La Taverna" instal·lada a la plaça Berenguer. L'àpat medieval compta amb beguda; amanida verda, pa amb crioll, xoriç roig, bacó i costella de porc; i pastís de Santiago de postres. A més a més, tots els assistents rebran una cassoleta de fang del Mercat Medieval com a obsequi. 

Durant el sopar medieval també es desenvoluparà l'acte central del mercat, l'espectacle de foc de Drakònia, 'La Flama de Drako'.

A més, com cada any, hi haurà diverses cercaviles musicals i espectacles de carrer gratuïts, tallers i demostració d'oficis per tota la ubicació del Mercat (de llauner, bufador de vidre, fuster, forner, filadora i terrissaire) i un espai de jocs tradicionals per a la canalla a la plaça del Pou.

L'espectacle inaugural, amb Xarop de Canya, Lo Sacaire del Llobregat, Krakort el follet i Dansa oriental està programat per al divendres 6 de setembre, a les 6 de la tarda, entre el carrer Jaume Castellví i plaça Berenguer d'Entença.

Durant els dies de mercat, també es faran visites guiades diürnes i nocturnes, una gimcana familiar i una visita teatralitzada a l'Hospital del Coll de Balaguer. Les places per aquestes visites són limitades i cal reservar-les en aquest enllaç. www.culturaalabast.cat

L'espectacle dels Abanderats de Tortosa de diumenge 8, a les 7 de la tarda, serà el tancament de la fira.

La regidora de Comerç, Sílvia Pujol, ha destacat que "el Mercat Medieval apropa la història del nostre municipi a tots els vilatans i vilatanes i ens permet gaudir d'unes jornades plenes de cultura i activitats per a tota la família".

Amb aquesta festa, l'Hospitalet de l'Infant retornarà un any més a l'època medieval, quan, al voltant de l'Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l'Infant Pere l'any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics