Divendres, 30 d'Agost de 2024

Neixen tortugues careta a la platja de la Savinosa de Tarragona

La de Tarragona és la primera i única posta d'enguany a tot Catalunya

30 d'Agost de 2024, per Infocamp.cat/Josep Cartanyà
  • Eclosió de les primeres tortugues careta del niu de la platja de la Savinosa de Tarragona

    Ajuntament de Tarragona

Les primeres tortugues careta han sortit aquest dijous al vespre del niu de la platja de la Savinosa de Tarragona. Aquesta eclosió representa la primera i única posta d'enguany a tot Catalunya. A partir d'ara, els tècnics de medi ambient i del CRAM es faran càrrec de les criatures.

Des del passat 20 d’agost es van obrir els torns per a la custòdia del niu per part de voluntariat durant les 24 hores del dia. Una seixantena de voluntaris es van inscriure a Tarragona per tal de custodiar el niu de la Savinosa. Ho van fer en torns de tres hores, en horari de 9 del matí a 9 del vespre. Aquesta setmana, es va ampliar aquest horari a tota la jornada inclosa la nit, no només per vigilar el niu, sinó també per tal de poder detectar un naixement avançat.

La tasca dels voluntaris durant els torns de nit ha estat la de vigilar el niu i observar possibles fenòmens d’emergències de nounats de tortuga. Però el paper del voluntariat va més enllà de la simple vigilància, sinó que durant el dia també s'han encarregat d’informar a la ciutadania que s’apropava fins a la carpa de custòdia instal·lada a la mateixa platja de la Savinosa sobre qualsevol informació referent al niu, a l’espècie i al seu protocol. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics