Diumenge, 01 de Setembre de 2024

Diumenge, Vigília amb l'Anada a Completes

26 de Juny de 2009, per Redacció
  • El pilar dels Xiquets de Reus, al balcó de l'Ajuntament

    Josep Gallofré

Aquest diumenge, 28 de juny a les 9 hores, es farà el Toc de Festa des del campanar de la Prioral de Sant Pere. A la mateixa hora, des de l’Ajuntament, tindrà lloc la sortida de la cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places. A les 12 hores s'organitzarà el Toc de Festa des de la Prioral de Sant Pere, que anunciarà la vigília de la festivitat.

A les 13 hores als jardins de la Casa Rull, concert vermut amb el cantautor Miquel del Roig. Per la tarda, a les 17 hores, es farà el tercer Toc de Festa des del campanar de la Prioral de Sant Pere. A la mateixa hora, des de l’Ajuntament, s’iniciarà la cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga. A més, també començarà la cercavila del Ball de Dames i Vells pel nucli antic.

A les 18.30 hores, a la plaça de la Llibertat se celebrarà el 44è Concurs-Exhibició General de Colles Sardanistes. A les 20 hores, a la plaça del Mercadal, els elements del Seguici Festiu de Reus oferiran els seus balls, danses i castells. Seguidament, s’iniciarà l’Anada a Completes del Seguici Festiu, mentre es faci el Toc de Festa.

A les 20.45 hores, Ball Solemne Curt de l’Àliga de Reus a la Porta de l’Ajuntament, com a salutació a les autoritats. A les 21 hores, des de la plaça del Mercadal, començarà l’Anada a Completes de les autoritats, amb l’acompanyament de la Banda Simfònica de Reus. A les 21.15 hores a la Prioral de Sant Pere, s’iniciaran les Solemnes Completes, la Veneració de la imatge de Sant Pere i es tancarà amb clau.

Tot seguit, es farà la tornada del Seguici i el pilar caminant de la colla castellera Xiquets de Reus. La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del bestiari. Un cop finalitzades, l’alcalde mostrarà un mocador blanc des del balcó de l’Ajuntament, que marcarà l’encesa de la Tronada seguida d’una intensa mostra pirotècnica.

Finalment, a les 24 hores a la plaça de la Llibertat es farà la gran revetlla de Sant Pere amb les Orquestres Passarela i La Chatta. Al mateix moment, també s’iniciarà la revetlla jove a la plaça d’Anton Borrell amb Fundación No Hay Manera i La Banda Puig, A la Palma, a la mateixa hora, se celebrarà la 19a Nit de Marxa amb The Pepper Pots, Rauxa i Game Over Selectors.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics