Dissabte, 05 d'Octubre de 2024

Alícia Alegret: 'Que no ens demani ara que li salvem l'estabilitat, quan ens ha fet fora'

La popular critica les formes de Pellicer per expulsar-los del govern i dóna entendre que la confiança està trencada

13 de Novembre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Alícia Alegret, acompanyada dels regidors Sebastià Domènech i Marcos Massó

    Enrique Canovaca

  • Els sis regidors del PP a l'Ajuntament de Reus

    Enrique Canovaca

Un dia després del trencament, Alegret ha comparegut davant els mitjans amb un to serè però contundent, sense qüestionar el fons de la decisió de Pellicer, que és "legítima", però sí les seves formes. "El que no pots fer és rebentar tots els ponts", ha remarcat la popular, qui ha dit "no entendre les preses" per prendre aquesta decisió i que li hauria agradat una "sortida més racional". La regidora s'ha queixat especialment que els seus companys de partit s'assabentessin del trencament a través dels mitjans de comunicació, i ella, mitjançant una conversa al Parlament de Catalunya, poc després de dinar i als passadissos.

Respecte a les possibles ordres donades des de Convergència de Barcelona, Alegret ha assegurat que "per moltes directrius que donin, és un tema de seguretat de l'alcalde. Ho pot sentir, però ho ha de dir bé". D'altra banda, ha afirmat que "seria molt irresponsable que Pellicer trenqui amb el PP si no té un acord per aprovar els pressupostos de l'Ajuntament i les empreses municipals. Es queda en minoria i espero que tingui un pla B, sinó em preocuparia molt". "Si hem de garantir la governabilitat, què fem a l'oposició?", s'ha preguntat Alegret, per després reiterar que "no ens ha donat cap explicació".

"No sé si l'ha superat l'entorn mediàtic, el seu partit o les presses, però no ho ha fet bé", es queixaven des del PP. A Alegret li sap més greu aquest trencament perquè considera que havien trobat un espai de gestió comú, per aguantar fins a final de mandat, i ha subratllat que el PP "no només ha governat o governarà per al 25%" dels reusencs que aposten per la independència, sinó també pel "75% restant". "Si el preu que ha de pagar el PP per defensar la unitat d'Espanya és l'expulsió del govern de Reus, ho assumim", ha continuat la portaveu.

Des dels populars consideren que ells han deixat de banda interessos partidistes, lluitant per la gestió de la ciutat, i tenen la sensació que quan s'han realitzat els passos més difícils del mandat, i aquest s'ha deixat encarrilat, "el pacte li cremava a Pellicer". Per la seva banda, el president local del PP, Sebastià Domènech, s'ha qüestionat si la decisió de l'alcalde no ha estat per l'argument de "com que sé que em deixaran, et deixo a tu". "No ho sabrem mai, perquè no sé que haguéssim decidit nosaltres, però no ens fa cap por deixar l'escalfor dels depatxos pel fred del carrer".

En el plenari d'aquest divendres, el PP a l'oposició

Un cop rebuda la notícia de l'expulsió del govern, Alegret ha dit que tenia clar que ella i els seus regidors passaven automàticament a l'oposició, així que aquest divendres ja no es veurà la imatge de la portaveu asseguda al costat de l'alcalde. "Ara s'haurà d'enfrontar a les mocions, precs i preguntes que li podem fer", ha remarcat. Això sí, la popular ha volgut deixar clar que no es planteja presentar una moció de censura en aquests darrers mesos de mandat, entenent que CiU va ser la llista més votada i Pellicer ha de governar.

A tall d'anècdota, Alegret deixarà de compartir vehicle amb Pellicer er anar als plens del Parlament de Catalunya, unes estones, que tal i com ha reconegut, "ens servia per poder parlar de temes de ciutat de forma més calmada".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital alegret valoració trencament del pacte

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Antoni  14 de Novembre de 2014

GOBERNS. GOBERNS

El Gobern de la Generalitat critica el Gobern de Madrid perque diu que vol mana a Catalunya i el Gobern de Catalunya fa trenca els pocs pactas que existian a Catalunya em el P:P. per gobernar alguns d´els Ajuntamens perque funcionim mes be del que ho farient sols. Preneu nota i recapaciteu

josep  14 de Novembre de 2014

Se equivoca Sr. Alegret, debe

Se equivoca Sr. Alegret, debe presentar la mocio de censura, y quitar del alcaldía a todos los nacionalistas dele Vds. aunque sea por 6 meses la alcaldía a los socialistas para que sepan los nacionalistas que no son ellos solos, dele una lección, ellos piensan que Vds. ara esto que dice,pogalos al pie de la cuerda haga lo contrario, no siga su juego, vera Vds. la cara que pone el Sr.Pellicer y sus compinches,pienselo por favor

Reportatges