Dimarts, 30 d'Abril de 2024

Les Completes i el pilar caminant dels Xiquets de Reus, plats forts de la vigília de Sant Pere

El dia 28 els reusencs podran gaudir d'una jornada plena d'actes festius

28 de Juny de 2015, per Redacció
  • Arribada del pilar caminant dels Xiquets de Reus a la porta de l'Ajuntament del darrer any

    Jaume Sabaté

El dia de la vigília de Sant Pere començarà amb el Toc de Festa, que tindrà lloc a les 9 del matí des del campanar. A la mateixa hora sortirà des de l'Ajuntament la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l'Àliga. De les 11 del matí a la 1 del migdia tindran lloc els viatges en trenet al parc del Ferrocarril, mentre a les 12 del migdia les campanes sonaran amb el segon Toc de Festa. De les 12 del matí a les 3 del migdia se celebrarà al Fossar Vell el Vermut de Campanades. A la 1 del migdia, el jardí de la Cas Rull acollirà un concert vermout amb la Banda de la Festa Major.

Ja a les 5 de la tarda tindrà lloc un altre Toc de Festa i la sortida de la cercavila dels Gegants, els Nanos i l'Àliga des de l'Ajuntament. Una hora més tard, es podrà veure pels carrers del nucli antic la cercavila del Lleó. Mitjà hora més tard, també als carrers del centre, serà el torn de la cercavila de Dames i Vells, que faran el ball complet a dos quarts de 7 de la tarda a la plaça de David Constantí, a un quart de 8 a la plaça de Sant Miquel i a les 8 al carrer del Vidre.

El Refugi de la Patacada acollirà de les 7 de la tarda a 9 del vespre visites teatralitzades. El preu de l'entrada, que es pot comprar a la Botiga de la Casa Rull, és de 3 euros. A les 8 del vespre, a la plaça del Mercadal, el Seguici Festiu de la ciutat oferirà balls, danses i castells i un quart d'hora més tard tindrà lloc l'anada a Completes. Alhora, tornarà a sonar un Toc de Festa. A tres quarts de 8 del vespre, a la porta de l'Ajuntament, es realitzarà el ball solemne curt de l'Àliga.

A les 9 del vespre es produirà l'anada a Completes a la plaça del Mercadal, mentre que un quart d'hora més tard se celebrarà el Solemne Ofici de Completes a la Prioral de Sant Pere. Tot seguit, tindrà lloc la tornada del Seguici i tradicional pilar caminant dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins la porta de l'Ajuntament. A continuació, es faran les ballades dels Gegants i del Bestiari. En acabar les ballades, es realitzarà l'encesa de la Tronada i el castell de focs. Seguidament, es farà un sopar popular. Requereix tiquet, el qual es pot comprar al 3d9, a la Taverna Despertaferro, al Fil i Cotó o a la Llibreria Gaudí per 10 euros -8 anticipada-.

A les 12 de la nit a la plaça de la Llibertat hi tindrà lloc la gran revetlla de Sant Pere amb l'Orquestra Nova Saturn. A la mateixa hora, a la plaça d'Anton Borrell, revetlla jove amb la Ghetto Orchestra, amb dues mitges parts amenitzades per la Bandarra Street Orquestra. A la Palma, també a les 12 de la nit, es durà a terme la 25a Nit de Marxa, amb Exèrcit d'Alliberament Musical, Caribbean Dandy, Satriale's i Di Farm All Stars.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics