Dissabte, 24 d'Agost de 2024

Primers passos per la creació del projecte de Centre Astronòmic Muntanyes de Prades

Durant el període de Setmana Santa s'han organitzat unes jornades astronòmiques

15 de Març de 2018, per Redacció
  • Prades treballa en la creació del Centre Astronòmic de les Muntanyes de Prades

     

L'Ajuntament de Prades està treballant en el projecte del que serà el Centre Astronòmic Muntanyes de Prades. Dins el pla estratègic del projecte s'està incidint també en la protecció de les bones condicions de foscor dels cels de Prades. El passat mes d'octubre es va presentar el projecte a la 24a Convenció d'Astronomia al Cosmocaixa.

Els cels de Prades són d'alta qualitat i òptims per a obtenir imatges astronòmiques impossibles d'enregistrar des dels cels urbans de les petites i grans ciutats. El passat mes de febrer, la prestigiosa revista Astrum, especialitzada en astronomia, va publicar una imatge d'Alex Roig a doble pàgina. La fotografia mostra la nebulosa IC 1396, coneguda com la nebulosa de la Trompa de l'Elefant, feta des de l'observatori de Roig a la vila vermella.

Activitats d'astronomia a Prades durant la Setmana Santa

Pel període vocacional de Setmana Santa, Prades organitza les Jornades Astronòmiques, dirigides a un públic familiar/adult amb nens a partir de 7 anys. Començaran dissabte 24 a la sala polivalent de l'ajuntament amb la jornada "Fotografiem la nebulosa d'Orió" amb taller d'astrofotografia de 18h a 19h, sessió pràctica: captura de nebuloses amb telescopi i càmera reflex de 19 a 21h i a les 22h sopar astronòmic (opcional 22€). La jornada té un preu de 30€.

Diumenge 25 es podrà gaudir a les 19h a l'Església de la Conferència-Concert "Músiques i nebuloses d'Orió" amb Gerard Marsal al saxo i la xarrada a càrrec d'Aleix Roig. A les 20h hi haurà una observació astronòmica de nebuloses amb telescopis. La jornada té un preu de 8€ els adults. I finalment les sessions finalitzaran el divendres 30 a les 20h amb la conferència "La lluna la companya desconeguda" i a les 21h amb una observació pública de la lluna amb telescopis amb un preu de 8€ els adults i 5€ els nens (6-12 anys).

Les places són limitades i les inscripcions es poden fer a l'Ajuntament (Plaça Major 2. 977 86 80 18. info@prades.cat) o a l'oficina de turisme (C/Muralla 3, a l'edifici del centre cívic, 977 86 83 02. turisme@prades.cat).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics