Dissabte, 24 d'Agost de 2024

Los Putos Makinas, amb 'Piti Peta Hofenshow', premi del públic al FITT 2019

El jurat ha premiat ‘El ardor’, d’Alberto Cortés, com a millor espectacle i a Lucas Castelo, de Los Putos Makinas, com a millor intèrpret

30 de Juny de 2019, per Infocamp.cat
  • Una imatge de Los Putos Makinas

     

Aquest dissabte ha finalitzat la sisena edició del FITT noves dramatúrgies de Tarragona amb una excel·lent acollida per part del públic i una valoració molt positiva per part d’artistes i programadors. Del 25 al 29 de juny han passat pel festival un total d’onze companyies procedents de Catalunya, Madrid, Regne Unit, França, Nova York, Israel i Màlaga. Sis d’aquestes companyies anaven a concurs i optaven a guanyar el premi del públic, dotat amb 1.000 euros, i el premi del jurat al millor espectacle, amb una dotació econòmica de 2.000 euros, i al millor intèrpret.

Després de les funcions, el públic valorava en una escala de l’1 al 10 el muntatge i avui s'ha fet el recompte de tots els vots, que han donat com a espectacle favorit del públic, amb una puntuació mitjana de 9’1, a ‘Piti Peta Hofen Show’, de la companyia francesa Los Putos Makinas. Lucas Castelo (Brasil), Andrés Torres (Espanya) i Johannes Bauhofer (Alemanya) són els tres integrants de la companyia que va néixer l’any 2017 amb l’objectiu dels artistes de treballar plegats després de graduar-se al Centre des Arts du Cirque de Toulouse Le Lido.

‘Piti Peta Hofen Show’ es va estrenar al Festival Circumnavigando (Itàlia) i ha estat representat 70 vegades en diferents països com Brasil, França, Itàlia, Polònia, Alemanya, Holanda, Suïssa, Israel i Portugal. Xavier Pujolràs, coordinador deprogramació del Teatre Nacional de Catalunya; Olatz Gorrotxategi, programadora del ACT Festival de Bilbao; i la coreògrafa Arantxa Sagardoy han estat els membres del jurat que ha decidit atorgar el premi al millor espectacle a ‘El ardor’, un espectacle de la modalitat 'work in progress' creat pel malagueny Alberto Cortés i que va comptar amb la participació d’adolescents i avis de Tarragona. 

El premi del jurat al millor intèrpret per la seva capacitat expressiva i de connexió amb el públic ha estat pel brasiler Lucas Castelo, de la companyia Los Putos Makinas.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics