Ingredients per a 3-4 persones: 700 grams de vedella (jarret, conill de vedella) tallada a daus, una ceba gran, un tomàquet madur, una fulla de llorer, un got de vi blanc o negre, oli d'oliva, sal.
Elaboració: poseu en el fons d'una cassola de fang la ceba tallada a llunes no molt primes, afegiu la vedella a trossos, el tomàquet tallat a quarts, la fulla de llorer, salar i per últim ruixeu amb un rajolí d'oli d’oliva; tot en cru, tapeu i poseu a coure amb foc molt baix.
Una vegada que la carn hagi deixat anar tot el seu suc, estarà a mitja cocció afegir-li el vi, i deixeu cuinar aquest estofat fins que la carn, estigui totalment cuita i tendra, el cas que falti coure més es pot anar afegint més vi. Aquesta cocció trigarà un parell d'hores o més. En el cas que la cocció sigui massa ràpida poseu un difusor perquè la cocció sigui més lenta.
Se sol acompanyar amb patates i verdures bullides.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics