Diumenge, 21 d'Abril de 2024

Els Mossos implementen la cita prèvia per posar denúncies a comissaria

Els fets greus i urgents es continuaran atenent sense necessitat de reserva d'hora

12 de Gener de 2021, per ACN
  • Imatge del nou servei

    Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies, segons ha informat la policia catalana. El pla s'està implementant a totes les comissaries i busca una optimització del temps tant dels ciutadans com de la mateixa comissaria, que podrà gestionar i redistribuir millor el volum de feina. La reserva es pot fer accedint a aquesta plataforma, disponible també als dispositius mòbils. Des d'aquesta interfície es pot triar la comissaria on vol adreçar-se la persona per posar la denúncia i escollir la franja horària en la qual vol ser atès d'entre les disponibles, de 6 del matí a 10 de la nit. Per als fets greus i urgents no caldrà reserva horària.

Els Mossos han explicat que amb aquest pla es potencien les eines virtuals d'interacció amb la ciutadania i es modernitzen els tràmits de les comissaries de tot el territori. La nova eina s'ha elaborat de la mà de la Direcció General d'Atenció Ciutadana (DGAC). A banda gestionar millor les càrregues de treball de les oficines d'atenció al ciutadà, permet endreçar els fluxos dels ciutadans que van a comissaria per evitar llargues cues d'espera, en concentrar-se de vegades moltes persones en una mateixa franja horària.

El sistema de cita prèvia està disponible per a aquells tràmits i denúncies més habituals. Així es pot reservar hora per tràmits administratius com la declaració de permís de viatge a l'estranger per a menors i per denunciar fets no penals com les pèrdues de documentació i/o objectes. També es poden denunciar a través de cita prèvia fets penals que no requereixin una instrucció complexa com ara robatoris amb força a habitatges i establiment, furts, robatori a interior de vehicle i danys lleus, a banda de robatoris amb violència i intimidació, lesions, amenaces, sostracció de vehicle i ocupació d'immobles.

Les denúncies relatives a delictes d'especial gravetat i urgència seguiran sent ateses sense cita prèvia i de forma preferent.

Gairebé la meitat de denúncies del 2018

Els tràmits i denúncies més simples van suposar el 2018 el 49,5% del total de denúncies recollides a les comissaries. Això equival a una càrrega de treball equivalent a més d'un centenar d'agents.

Destaca el tràmit d'autorització a menors a viatjar a l'estranger que, només en el 2018 van suposar més de 100.000 tràmits dels 786.777 totals. I, en segon lloc, les pèrdues, amb més de 95.000 el mateix any.

El sistema és compatible amb denúncies sense cita prèvia. És a dir, no és obligatori usar el sistema de cita prèvia per anar a denunciar a comissaria, però sí que és "aconsellable" fer-ho. Per poder oferir aquest servei, uns 8.200 membres del cos han rebut la formació.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics