L'activista dels CDR d'Esplugues que va marxar a Bèlgica per les acusacions de rebel·lió i terrorisme, Adrià Carrasco, acusa l'Estat d'utilitzar-lo a ell i a la Tamara Carrasco (la membre del CDR de Viladecans) com a "cap de turc per atemorir la població, intentar buidar els carrers i injectar la por als cervells de la gent". En roda de premsa des de Brussel·les, el jove de 25 anys ha assegurat aquest dijous que a Espanya no té "cap garantia d'un judici just" i ha explicat que ha triat "l'exili" perquè és "una bona forma de seguir lluitant i mostrar la repressió indiscriminada de l'estat espanyol".
El seu representant legal belga, Christophe Marchand, espera que es retirin els càrrecs de terrorisme a Espanya i es rebaixi a una acusació per 'desordres públics', de manera que el cas passi de l'Audiència Nacional a un tribunal a Catalunya. Aquest és, segons l'advocat, el "millor escenari", si bé matisa que "encara no hi ha hagut una decisió final a Espanya i segueix havent-hi una discussió". Per ara Adrià Carrasco es planteja seguir a Bèlgica, on ha explicat que ja es troba instal·lat i on treballa com a tècnic de so.
El lletrat ha destacat també que desconeixen si la justícia espanyola emetrà una euroordre contra Carrasco, una opció que prefereixen que no passi. "En aquest moment estem esperant a veure com reacciona l'estat espanyol i si hi haurà una euroordre", ha dit. Marchand, ha explicat, espera que els jutges espanyols puguin seguir el mateix criteri que amb Tamara Carrasco, cas en el qual han descartat els delictes que se li imputaven però es manté la causa oberta per desordres públics.
Per la seva banda, l'activista ha criticat l'Estat per la seva "estratègia de la por pura i dura" i ha lamentat que s'utilitzi el terrorisme "de forma banal" i "a la lleugera". "Els CDR no som terroristes", ha sentenciat tot exigint la retirada "total" dels seus càrrecs i els càrrecs contra la Tamara Carrasco, els polítics i civils a la presó i a "l'exili", Valtònyc i "tots els represaliats per la justícia espanyola". "Ara tinc més clar que mai que això no ens pot fer callar", ha insistit.
Des de Brussel·les, Carrasco també ha argumentat davant dels mitjans de comunicació que l'estratègia de l'Estat és buscar la violència necessària en un delicte de rebel·lió en comitès com el d'Esplugues o Viladecans. "Els polítics presos i exiliats estan acusats de rebel·lió i no s'entén si no hi ha violència, i aquesta violència l'estan buscant en els CDR", ha afirmat. Per tot plegat, ha repetit, considera que els càrrecs que se l'imputen són "injustos" i veu la justícia espanyola "totalment il·legítima".
"No la reconec, per això estic aquí", ha afegit. "Van escollir-me arbitràriament" Preguntat pels fets pels quals la policia va anar-lo a buscar a casa seva, Carrasco ha dit que el seu paper va ser "el mateix que centenars i milers de persones" i assegura que van escollir-lo de forma arbitrària. "El 10 d'abril van assetjar el meu carrer, van venir-me a buscar en un dispositiu policial totalment desmesurat, no em van trobar i vaig poder escapar", ha explicat. Per contra, ha recordat, Tamara Carrasco "no va tenir la mateixa sort".
En aquest sentit, ha destacat l'activista, "està presa al seu poble i pateix unes mesures cautelars totalment feixistes". "El primer pas que hauríem de fer per aconseguir un lloc millor és lliurar-nos del franquisme encara latent a Espanya", ha reflexionat. La compareixença d'aquest dijous és la primera aparició pública de Carrasco des que va marxar de Catalunya a l'abril. A més de l'advocat Christophe Marchand i Efrem Blázquez (membre del grup de suport 'Adri et volem a casa'), entre els assistents també hi havia els pares de Carrasco i l'exconseller Lluís Puig.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics