‘Bagdad Café’, ‘Fanny i Alexander’, ‘Allò que el vent s’endugué’... Asseguts en dues històriques butaques del teatre Bartrina anteriors a la reforma dels anys noranta, els visitants de l’exposició ‘Cineclub del Centre: cinquanta anys de projecció’ podran contemplar petits clips cinematogràfics de fins a 50 de les millors pel·lícules visionades d’ençà de 1969. Una peça àudio-visual elaborada per Mab’s que busca recrear les sensacions dels espectadors davant la pantalla gran. “Hem volgut fer una exposició sobre la memòria i la nostàlgia, no històrica” ha explicat Jom Pàmies, membre de la secció de Ciències de la Comunicació del Centre de Lectura durant l’acte d’inauguració d’una mostra que romandrà oberta fins a final d’any.
Una altra de les parts essencials d’aquesta exposició és la cronologia de les 1689 projeccions que s’hauran realitzat en mig segle d’existència des que els primers espectadors assistissin a ‘Los Olvidados’ de Buñuel el 4 de desembre de 1969. “El cineclub forma part substancial de la vida de tots nosaltres i ha conformat el nostre esperit cívic” ha afirmat el president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez davant una seixantena d’assistents. Una idea en la qual ha coincidit també la tinent d’alcalde de l’ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, qui també assistia d’adolescent a les sessions i ha explicat que “encara avui quan entro al Centre el cartell del Cineclub m’acompanya”.
El tercer eix d’aquesta mostra és l’exposició de part del material cartellístic i informatiu de les sessions cinematogràfiques. Un material que es pot observar a les vitrines i a les parets de la sala Fortuny del Centre de Lectura i on es marca l’evolució dels grafismes i de la voluntat d’analitzar l’art cinematogràfic dels membres del Cineclub de tots els equips que hi han format part. A les vitrines també s’exhibeixen diferents efectes relacionats amb les festes temàtiques que als anys noranta es van celebrar al voltant del Cineclub. Finalment, i com a element relligador de totes les parts de la mostra, s’ha realitzat un tòtem gegant del logotip del Cineclub creat ara fa mig segle per Pere Prats Sobrepere.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics