Amb Sant Jordi a tocar, l’escriptor barceloní Màrius Serra va visitar la llibreria Galatea de Reus per presentar 'La novel·la de Sant Jordi', el seu darrer llibre i quart volum de la sèrie Comas i Coma. Una proposta de narrativa ludocriminal que combina intriga, humor i crítica al món editorial, i on fins i tot ell mateix esdevé personatge.
Un crim entre llibres, roses i editorials
En conversa amb Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus, Serra explica que s’ho passa d’allò més bé en aquest nou gènere: “He trobat gust a matar personatges”, diu amb el seu estil irònic. L’obra parteix de la diada de Sant Jordi i del conegut divulgador de jocs Oriol Comas i Coma per bastir una història que juga amb els límits entre realitat i ficció.
L’autor aprofundeix també en la cara menys visible del sector editorial. A l’obra, i també en l’entrevista, reflexiona sobre com el funcionament de les grans editorials pot condicionar què arriba a les llibreries. En canvi, reivindica la feina “curosa i valenta” de les editorials petites, sovint més arriscades i compromeses amb el territori.
Sobre com viu la diada, Serra reconeix que, després de tants anys, la viu “amb més tranquil·litat”, tot i que no deixa de ser “una jornada frenètica, però màgica”, diu.
Crítica cultural sense embuts
Amb el seu habitual to directe, l’autor també aprofita per fer una crítica al món cultural: “Faria desaparèixer la hipocresia culturalista. Hi ha molta gent que s’omple la boca, però a l’hora de la veritat, la cultura li interessa ben poc”, sentencia. I afegeix que “al món de l’escriptura també hi ha ganivetades per l’esquena”.
L’entrevista que li va fer el periodista Aleix Pérez es pot recuperar a través del web de Reusdigital.cat o de LANOVA Ràdio de Reus, gravada des de la parada de signatura de llibres al carrer de Jesús.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics