Divendres, 22 de Novembre de 2024

Què tenen en comú Pep Solórzano, Antònia Font, Ezio Bosso i el nou llibre d'Antoni Batista?

Un nexe comú entre ells és la música

15 de Març de 2024, per Marià Arbonès
  • Pep Solórzano, a l'acte sobre la música i la seva influència a la nostra societat

    Cedida

Aquest cap de setmana vull parlar-vos de quatre fets relacionats amb la música que he viscut recentment i que vull compartir amb vosaltres. El primer, l'entrevista ―o conversa― mantinguda amb el compositor i director del Conservatori de Música de Vila-seca, Pep Solórzano, al Centre de Lectura. Em va complaure molt retrobar-me amb el Pep ―feia temps que no ens vèiem― i parlar amb ell de la implicació de la música en la societat actual. Aquest era el tema proposat pels organitzadors, l'Associació de Concerts de Reus, en un acte al qual finalment no va poder assistir el periodista Pere Pons. Llàstima.

Tot i l'absència de Pons, el gran talent de Pep Solórzano va fer que l'acte no decaigués en cap moment. De forma distesa i amena, va oferir el seu parer de com la música influeix en el desenvolupament personal, les emocions que transmet, la seva contribució al benestar, la intervenció de la indústria en el sector musical o la preferència dels joves pel jazz i la música clàssica, que, segons va dir, "és més important del que es pensa".

El segon fet que us comento ―i hi incideixo― són els concerts d'Antònia Font a Reus i els seus promotors. Primer, felicito els responsables del Festival Accents per organitzar-los, així com pels deu anys programant una música molt digna. Aprofito el títol de la seva cançó "Alegria" per associar-lo amb una de les boniques sensacions rebudes després d'assistir al concert de diumenge. I tal com vaig veure el Fortuny, intueixo que ha estat una sensació d'alegria molt compartida.

El tercer fet és la publicació del llibre 'La nostra Cançó', d'Antoni Batista, que us recomano llegir. Aquest periodista i musicòleg ha fet un assaig que explica les claus artístiques i sociològiques de la Nova Cançó, amb aportacions pròpies molt enriquidores. Batista va ser un testimoni excepcional d'aquest moviment artístic quan exercia de periodista musical i coneix bé molts dels artistes que l'integraven. En el llibre, l'autor recull un gran nombre d'intèrprets, també els menys cèlebres. El pròxim 12 d'abril el presentarem a Castellvell del Camp.

En l'apartat del vídeo us presento el tema "Clouds, The Mind on the (Re)Wind", del compositor i pianista italià Ezio Bosso (Torí, 1971 - Bolonya, 2021).

Que tingueu un bon cap de setmana!

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics