Divendres, 15 de Gener de 2021

Recuperació del taller de creació de nanos tradicionals a les escoles

L'activitat educativa anirà a càrrec del Taller Avall

20 de Març de 2019, per Redacció
  • Imatge dels Nanos de Reus

    Reusdigital.cat

Amb l’objectiu de treballar la Festa Major de Reus des de l’escola, la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament recupera el tradicional taller escolar de creació de Nanos adreçat a 3r i 4t de Primària i Educació Especial i l’ofereix a aquells centres educatius que no disposen de cap element del Seguici Petit de Festa Major, més concretament, la parella del Xiquet i la Xiqueta.

Aquesta activitat educativa, que anirà a càrrec del Taller Avall, es desenvoluparà de març a juny en tallers de cinc hores, a quatre escoles de la ciutat: ARCE, Rubió i Ors, Eduard Toda i Font del Lleó. El projecte pretén introduir als nens en el món cultural, crear interès i sensibilitzar vers el patrimoni, difondre coneixements sobre oficis artesa­nals i tradicions, integrar-los en el fet cultural de la ciutat, i utilitzar per dur a terme tots aquests objectius una sèrie de mètodes didàctics que facin que els nens adquireixin els coneixements sentint-se part activa del procés d’aprenentatge, motivant el seu interès i assimilant coneixements i valors a parts iguals.

El taller constarà de dos grans blocs, un d’introducció teòrica, amb projecció d’imatges i emprant objectes a classe per ajudar a transmetre els coneixements, i una de pràctica, on els nens tindran una introducció a les tècniques de creació d’imatgeria festiva tradicional.

Metodologia 

La metodologia de treball està pautada i dissenyada seguint els criteris tèc­nics professionals de l’ofici, traslladant-los a l’ambient de l’aula perquè els nens en puguin ser partícips però tinguin al mateix temps una experiència fidel al procés real de la creació d’imatgeria festiva tradicional. Els passos que se seguiran són els següents: introducció a la imatgeria festiva, fent especial esment als nanos; petita història dels Nanos de Reus; procés creatiu, materials i tècniques que intervenen en la construcció d’un nano, i procés complet de creació d’una parella de nanos de cartró pedra.

La realització del taller de creació de nanos inclou una visita guiada al Taller AVALL per a tots els seus participants on podran veure en directe tasques de restauració, peces reals d’imatgeria festiva, i com es creen o restauren elements autèntics de seguici festiu.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics