Des d’aquest divendres i fins al diumenge a les 9 del vespre, tothom qui vulgui es pot dirigir al parc de Sant Jordi de Reus i gaudir de la 14a Reus Viu el Vi. La inauguració de l’edició d’enguany, que ha tingut lloc aquest divendres a les 7 de la tarda, ha estat a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, en la seva primera fira del vi com a batllessa de Reus, i ha comptat amb la presència d’altres autoritats polítiques i personalitats del territori.
L’acte ha estat dinamitzat per la geganta Arlet i la Somera, de la Colla Alegre. Un dels motius clau perquè hi hagin estat presents aquests elements és que la Reus Viu el Vi, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus, va participar en la campanya per tirar endavant la Somera i que aquesta pugui ballar com balla pels carrers de la capital del Baix Camp des del juny de l’any passat.
Durant la primera jornada de la fira ja s’ha pogut palpar un ambient festiu, propi del bon temps, ja que l’estiu està a tocar, i ha comptat amb l’actuació del grup de versions Cover H. Centenars i milers de persones degustaran durant el cap de setmana tastos de vins dels 23 cellers participants, tots ells de la DO Catalunya, la DO Conca de Barberà, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Tarragona i la DO Terra Alta, que desenvolupen la seva activitat sota el paraigües de l’ens cameral, i també de cellers de la DO Cava i d’El Pescador (DO Catalunya), el celler convidat d’enguany, que és de Peralada, Girona.
També es podran degustar onze marques de vermut (vuit dels quals conformen la marca Vermut de Reus: Cori, Fot-li, Iris, Miró, Olave, Or del Camp, Rofes i Yzaguirre). El vermut es podrà tastar tant dissabte com diumenge, de 12 del migdia a 3 de la tarda, dins el marc de la 5a Mostra de Vermut.
Aquest dissabte, Xavier Planas i el seu saxo posaran el fil musical a la Reus Viu el Vi, que s’allargarà fins a les 10 del vespre i no obrirà les portes fins a l’endemà, quan tancarà a les 9 del vespre.
L’oferta gastronòmica
Els establiments ADN Sistaré, Black Burger, Sant Gil d’Albió, la Beermutera, Ca la Cova, Cal Sendra, Forn Llauradó i el guanyador de la millor tapa de la Ganxet Pintxo, Grillats Reus BBQ, són els responsables d’oferir productes locals de qualitat per completar l’experiència del visitant, més enllà del vi i el vermut.
#MomentsReusViuelVi, el concurs d'Instagram de la Reus Viu el Vi
Les millors fotos d’Instagram que els assistents facin i pengin a la xarxa durant la fira amb l’etiqueta #MomentsReusViuelVi es premiaran.
Es reconeixeran les tres millors instantànies amb els següents premis: 1r premi - 1 nit + esmorzar a l’hotel Termes de Montbrió amb una ampolla de vi a l‘habitació, 2n premi - Assortiment de vi de la fira, i 3r premi - 1 entrada doble a l’Aquatònic.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics