Dissabte, 13 d'Abril de 2024

Cambrils implantarà el programa de Formació i Inserció d'Auxiliar de Vivers i Jardins el curs vinent

20 de Maig de 2020, per Redacció
  • Exterior de l'escola d'Hoteleria de Cambrils

    Reusdigital.cat

Cambrils oferirà un nou programa de Formació i Inserció d'Auxiliar de Vivers i Jardins en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) a partir del proper curs 2020/ 2021. Els nous estudis estan organitzats pel departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils i completen l'oferta formativa del municipi, que des del 2006 també compta amb el PTT d'Auxiliar de Cuina i Serveis de Restauració i el d'Auxiliar de Vendes Oficina i Atenció al públic. Aquests programes van dirigits a joves de 16 a 21 anys que han finalitzat l'ensenyament obligatori sense haver obtingut el títol de graduats en educació secundària obligatòria ESO i, per tant, no poden continuar la formació en el sistema educatiu i no disposen d'una preparació professional suficient per incorporar-se plenament al món del treball.

Contingut del nou programa

La formació general del nou programa d'Auxiliar de Vivers i Jardins es realitzarà a l'Escola d'Hoteleria de Cambrils, on també es cursen els altres dos PTT, mentre que la formació professional es portarà a terme en una parcel·la municipal situada a les urbanitzacions de Ponent de Cambrils, on l'alumnat podrà desenvolupar les operacions bàsiques d'instal·lació i manteniment de jardins, parc i zones verdes, així com la producció i manteniment de plantes en vivers i centres de jardineria.

Els estudis capaciten per dur a terme tasques auxiliars en cultius, en producció de planta en hivernacles o en centres de jardineria, col·laborant en la preparació del terreny i en la implantació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, així com rebre, condicionar i fer composicions de flors i plantes. La formació té una durada total de 1.000 hores, de les quals, entre 615 a 665 hores es dediquen als mòduls de formació professional i de 295 a 345 hores als mòduls de formació general.

La superació d'aquest programa de formació i inserció comporta la certificació acadèmica i professional que conté la qualificació final obtinguda en el programa de formació i inserció (PFI) i acredita les competències professionals assolides. A més, la formació proporciona millors possibilitats per a la superació de la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà, el reconeixement dels mòduls professionals superats en el programa de formació i inserció (PFI) per a l'obtenció del títol professional bàsic associat al perfil, l'obtenció del certificat de professionalitat que emet l'Administració laboral, i l'accés als centres de formació d'adults per obtenir el GESO, sense complir el requisit de tenir 18 anys.

Les preinscripcions seran del 25 de maig al 5 de juny

La preinscripció dels Programes de Formació i Inserció en la modalitat de Pla de Transició al Treball serà del 25 de maig al 5 de juny, i es realitzarà preferentment de forma telemàtica. Quan no sigui possible la preinscripció a distància, es podrà realitzar a l'Ateneu Juvenil sempre amb cita prèvia.

Tota la informació es pot consultar al web del departament d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils. A la pàgina web d'Estudiar a Catalunya es publicarà l'oferta, amb els instituts on es farà la preinscripció i el correu electrònic del PTT. Les famílies hauran d'enviar les sol·licituds per correu electrònic.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics