Dimarts, 11 de Maig de 2021

La Diputació impulsa accions per garantir la liquiditat dels ajuntaments

26 de Març de 2020, per Redacció
  • Imatge de la Diputació de Tarragona

    Reusdigital.cat

La Diputació de Tarragona treballa per "mitigar el màxim possible els efectes de la crisi causada pel coronavirus als ajuntaments i al conjunt de la població del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès", segons ha exposat a través d'un comunicat. Per això, i des del passat del 14 de març, l'ens ha impulsat un seguit de "mesures extraordinàries, algunes del tot inèdites, per respondre de manera proactiva a les necessitats que planteja l'escenari present i futur." S'ha donat priorat a les accions encaminades a "garantir la liquiditat dels consistoris, a mantenir l'activitat de les empreses proveïdores i a flexibilitzar les obligacions tributàries de la ciutadania", s'ha subratllat.

Entre altres accions, la institució manté les bestretes als ajuntaments que ofereix a través de BASE-Gestió d'Ingressos, malgrat que aquest organisme autònom que té delegada la gestió dels impostos dels ajuntaments petits n'hagi aturat provisionalment el cobrament per la crisi i, per tant, no rebi ingressos. De fet, aquesta setmana està previst el pagament d'una bestreta per valor de 22 milions d'euros, segons s'ha detallat.

Amb aquesta mesura transitòria, "la Diputació contribueix a la viabilitat econòmica de molts ajuntaments, especialment dels més petits, ja que permet que puguin continuar efectuant el pagament de factures", s'ha manifestat des de l'ens. D'altra banda, "i per tal de mantenir l'activitat de les empreses proveïdores de la Diputació, i evitar en la mesura del possible un fre en l'economia", la setmana passada la institució va tramitar una certificació de factures a proveïdors per valor d'1,6 milions.

La institució que presideix Noemí Llauradó també ha ajornat tots els terminis de presentació de sol·licituds de diferents convocatòries d'ajuts per als ajuntaments i els terminis de presentació de justificacions oberts en l'actualitat. D'altra banda, s'han impulsat altres mesures directament relacionades amb la gestió de l'emergència sanitària. En aquest sentit, s'ha suspès temporalment l'execució d'obres no urgents a la xarxa viària de titularitat de la Diputació; s'han aturat les classes als centres d'ensenyament musical, artístic i d'educació especial que gestiona la institució a Tarragona, Reus i Tortosa, i s'han tancat els punts d'atenció presencial al públic (seus de la Diputació, oficines de BASE, Museu d'Art Modern, Palau Bofarull, Palau Climent), per facilitar el confinament de treballadors i treballadores, alumnat i ciutadania en general i evitar l'extensió de la covid-19 entre la població.

Properes mesures

Una de les properes mesures de la Diputació de Tarragona per poder "gestionar millor" l'emergència sanitària és la compra agregada d'equips de protecció individual (EPI) per a municipis de menys de 5.000 habitants, atenent a la demanda en concret que en facin.

També s'estudien noves mesures de suport a l'atenció social, en col·laboració amb els consells comarcals, i l'impuls de mesures en matèria d'emprenedoria i ocupació, inversió pública i turisme per afavorir la reactivació econòmica un cop hagi passat l'emergència sanitària.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges