Dimecres, 03 de Març de 2021

L'Ajuntament de Mont-roig aprova un pressupost de 30 milions per al 2021

Suposa un increment del 27,11% respecte els comptes del 2020 i preveu gairebé 8,5 milions per a inversions

23 de Febrer de 2021, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'avinguda de Barcelona, on els comptes aprovats preveuen inversions

    Reusdigital.cat

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest dilluns el pressupost per a l’exercici del 2021, que serà de 30.052.465,60 euros. Un import que suposa un increment del 27,11% respecte els comptes del 2020 i que compta amb 8.452.552 euros destinats a inversions, xifra que representa un augment del 250% respecte l’últim exercici.

El pressupost té l’objectiu de donar resposta a la nova realitat municipal marcada per la crisi de la Covid-19 i donar compliment al Pacte de Municipi que recull 69 accions per a la recuperació econòmica i social, segons fonts del consistori. Al mateix temps, suposa un increment important en l’apartat d’inversions respecte al pressupost de l’any passat.

Les més importants són la posada en marxa de les fases 2 i 3 de l’avinguda de Barcelona (1.807.475 euros tram Cadis/Jaén i 1.868.892 euros tram Tarragona/Cristina) ; la conversió en zona de vianants d’una part del passeig de les cales (700.000 euros); l’espai sociocultural (que incrementa en 800.000 euros la dotació inicial d’1 milió), el nou casal d’avis (370.000 euros) i el projecte de nous vestidors de la zona esportiva de Mont-roig (275.000 ).

També destaquen les inversions per a les millores de l'espai públic i que preveuen dotacions per a senyalització viària (126.931 euros), l’arranjament de parcs i zones verdes (100.000 euros), mobiliari (100.000) i asfaltat, i que tenen en compte les actuacions més prioritàries a les urbanitzacions. També les diverses millores a les xarxes d’aigua, principalment a les urbanitzacions, com per exemple les connexions de Masos d’en Blader i Guardamar (223.744 euros), entre d’altres.

Aquestes inversions es duran a terme, principalment, gràcies a l’increment dels ingressos previstos (un 27,11%), que experimentaran un augment per la incorporació d’un crèdit i l’increment de les transferències d’altres administracions i els impostos directes. Incrementa el suport a les famílies i al desenvolupament empresarial En relació a les despeses, aquest pressupost presenta una gran variació de programes que incrementen o disminueixen pressionats per la situació actual.

En aquest sentit, disminueixen els programes que estan afectats per les restriccions en matèries d’activitats i mobilitat i augmenten aquells programes que van destinats a pal·liar la situació econòmica i social actual. Així, de les partides que més incrementen, a part del capítol d’inversions, destaca el de personal que pretén incentivar l’ocupació i reforçar àrees tècniques per ser més eficients i millorar els serveis que presta l’Ajuntament. També incrementa el que es destina a Acció Social, per donar resposta a la situació actual de crisi econòmica i per pal·liar les afectacions que estan tenint moltes famílies del municipi.

Pugen, sobretot, les despeses destinades a alimentació i productes bàsics per a persones vulnerables, i les que es destinen a l’atenció a la gent gran. També l’àrea d’Ensenyament s’incrementa perquè s’incorporen noves ajudes de menjador per a les llars d’infants i per a la compra de llibres de text. També destaca l’augment de l’àrea d’Impuls Econòmic que incrementa el seu pressupost per doblar els ajuts al desenvolupament empresarial i perquè inclou noves subvencions a empreses i comerços per ajudar-los en la seva adaptació a la Covid19 i a la digitalització dels seus negocis.

Altres àrees que es reforcen són la de Residus, amb l’objectiu de millorar el servei (també per donar resposta a l’increment del cost del tractament dels residus, fruit del baix nivell de reciclatge al municipi), la compra de material de protecció davant de la Covid-19 i el traspàs de fons a l’empresa Nostreserveis, perquè es preveu que l’empresa de serveis assumeixi el servei de neteja viària, i aconsegueixi millorar-lo i dotar-lo del personal i la maquinària necessaris.

Pel que fa als comptes de les Entitats Públiques Empresarials, Nostreserveis tindrà un pressupost de 5.483.600,85 € i Nostraigua de 3.486.808. En relació a l’exercici anterior, Nostreserveis incrementa un 28,82% el pressupost, un augment que respon, principalment a les inversions que farà en maquinària de neteja viària. Nostraigua, per la seva banda, experimenta una davallada del 2,5%.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics