L’Ajuntament de Tarragona demandarà les empreses i el director de l’obra i arquitecte responsable del projecte de construcció del Teatre Tarragona arran del despreniment del fals sostre que des del passat 16 de febrer té l’equipament tancat. El portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha explicat que l’informe pericial ha conclòs que hi havia deficiències en l’execució i en els materials de l’obra i per això ha iniciat el tràmit de reclamació dels danys i perjudicis i ha traslladat l’informe als implicats per tal que hi puguin presentar al·legacions. Aquest és el pas previ a la presentació d’una demanda al jutjat. Puig ha afirmat que el cost de la reparació és de 275.000 euros, a més de 57.208 euros per compensar les cancel·lacions dels espectacles previstos. Els diners els assumirà el consistori de forma subsidiària. Amb tot, es preveu que el Teatre Tarragona es pugui reobrir a l’octubre.
L’informe pericial encarregat pel consistori per determinar les causes i les solucions a la caiguda del cel ras de la platea del Teatre Tarragona ha determinat que “no estava ben instal·lat i no estava garantida la resistència dels ancoratges del fals sostre”, raó per la qual la seguretat no quedava garantida, ha explicat el portaveu del govern municipal, Xavier Puig. Els tècnics han assenyalat que s’hauran de canviar els ancoratges que subjectaven el cel ras amb el sostre i que estaven clavats de manera defectuosa. Els cargols que uneixen les plaques de fusta tampoc eren els adients.
A dia d’avui el cel ras ja està enllestit. S’ha instal·lat una gran bastida per poder fer l’actuació, que aquesta setmana es desmuntarà i es tornarà a instal·lar uns metres més endavant, a tocar de l’escenari, per substituir els cargols que aguanten les plaques de fusta. El director d’execució del projecte, Àngel Gil, ha revelat que “no hi va haver un estudi previ correcte de la configuració del cel ras”. La instal·lació, tampoc va ser correcta: “és un compendi de mal ancoratge del sistema de fixació i que la subestructura no estava homologada”, ha afirmat. Gil ha apuntat que ara els treballs es fan amb les màximes garanties i que en la reconstrucció es manté la configuració acústica de la sala, que era correcta.
Més de 300.000 euros de despesa
Els defectes de l’obra han suposat per a l’Ajuntament un cost de més de 300.000 euros. D’aquests, 275.000 són en concepte de les proves pericials, i la redacció i execució del projecte. Els diners s’obtindran del capítol d’inversions via una modificació de crèdit que s’aprovarà en el ple d’aquest divendres. A banda, s’hi han de sumar 57.208 euros més per compensacions i indemnitzacions a les entitats i empreses que tenien previstos espectacles, i que arran del despreniment del fals sostre els han hagut de suspendre o reubicar. En total hi ha 24 empreses i col·lectius afectats. L’ajuntament assumeix subsidiàriament aquests diners i els reclamarà als que entén són els culpables de la situació. Finalment, el consistori també demanarà una compensació pels danys a la marca Tarragona, que els tècnics municipals estudien com quantificar.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics