La 19a edició de les Jornades de la Galera enceta, aquest mes de febrer, el calendari gastronòmic de Cambrils. Entre els dies 9 i 25 de febrer, una vintena de restaurants oferiran plats i menús especials amb la galera com a protagonista. Tot plegat, es complementarà amb una àmplia oferta d'activitats per a tots els públics amb degustacions populars, tastos de vins, vermuts musicals i visites guiades a la Confraria de Pescadors.
L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, han presentat, aquesta setmana, el programa d'activitats de les jornades, en una roda de premsa que també ha comptat amb la participació del representant de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí; la secretaria de la Confraria de Pescadors, Clàudia Masdéu, i el delegat comercial de Torelló Viticultors, Joan Ferrés.
Menús i plats especials del 9 al 25 de febrer
Les jornades arrencaran oficialment el 9 de febrer, que serà el dia en què els restaurants participants començaran a oferir plats i menús especials centrats en la galera. Aquest any, es podran degustar les propostes culinàries dels restaurants Acuamar, Barabar, Bec d'Or, Brisas de Mar, Casa Port, Casa Macarrilla 1966, Del Mar, El Capi, El Portal, Germans Miquel's, Hiu, Les Fonts, L'Original, experiències gastronòmiques; Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Rincón de Diego i Xiringuito del Mar.
Activitats per a tots els públics a partir del 16 de febrer
El 16 de febrer s'iniciaran les activitats que fomenten la divulgació i el coneixement sobre la galera. Es tracta de les 'Galeres en Viu', una proposta de la Confraria de Pescadors pensada per aprendre l'art de pescar galeres i conèixer el recorregut que fan els crustacis des de les barques fins a la llotja. L'activitat començarà a les 5 de la tarda i es tornarà a repetir el divendres 23 de febrer. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a peconomica@cambrils.cat o trucant al 977 794 679.
El mateix divendres dia 16, també, s'estrenarà una de les novetats d'enguany: el Tast de Vins Single a la Torre del Llimó. L'activitat està dirigida a persones solteres i consistirà en un tast de vins a càrrec dels Cellers Torelló Viticultors, patrocinador de les jornades. Totes les persones que hi participin entraran en el sorteig d'un lot de productes de Torelló. Es tracta d'una activitat amb un cost de 5 euros i amb places limitades i cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a peconomica@cambrils.cat o trucant al 977 794 679.
Diumenge 17 serà el torn per a la franja d'edat dels anomenats 'boomers'. El Passeig Marítim tornarà a acollir el vermut musical amb galeres i fideus, que comptarà amb l'actuació d'El ÚltimoVinilo i la degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. El mateix diumenge, alhora, es podrà gaudir de la demostració de Vela Llatina a càrrec de l'ARJAU i de les passejades amb llagut per a la canalla a càrrec de Vent d'Estrop.
El darrer cap de setmana arribaran més novetats
Dissabte dia 24, al matí, es portarà a terme la primera Ruta engalerada sobre rodes amb Rollers Cambrils, que començarà a les escales reials del Port de Cambrils a les 10 del matí. La ruta, oberta a tots els públics i per a tots els nivells de patinatge, finalitzarà amb una exhibició de salts.
Tot seguit, al Passeig Marítim, se celebrarà el Bingo Musical benèfic a favor de l'associació d'educació mediambiental Plastic Free Wave. El bingo tindrà temàtica marinera, es complementarà amb un platet de galera i hi haurà premis per a les persones que s'animin a jugar: un lot de productes de Cellers Torelló Viticultors per cantar línia i un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants en la campanya per a qui tingui sort de cantar bingo.
Tota la programació i l'oferta dels restaurants participants ja es pot a l'espai de Cambrils Gastronomia del web de l'Ajuntament de Cambrils.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics