Dimecres, 03 de Març de 2021

S’adjudica la redacció del projecte i direcció de les obres d’ampliació de l’escola Mestral de l’Hospitalet

22 de Gener de 2021, per Redacció
  • Imatge dels mòduls prefabricats de l'escola Mestral que seran substituïts pel nou aulari

    Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha encarregat la redacció del projecte i direcció de les obres d’ampliació de l’Escola Mestral, consistents en la creació d’un nou aulari d’educació infantil per substituir els mòduls prefabricats actuals, i de condicionament de l’entorn de l’Hospitalet de l’Infant a l’arquitecte Enric Jené Izquierdo per un import de 65.000 euros, aproximadament.

La proposta d’aquest arquitecte va ser la guanyadora del concurs de projectes que va convocar el consistori, per adjudicar aquest contracte de serveis. A aquest concurs s’hi van presentar un total de set propostes. En una primera fase, el jurat va seleccionar les cinc propostes-idees que van obtenir la major puntuació; i en una segona fase, la proposta guanyadora.

Els quatre participants de la segona fase que no han resultat guanyadors han rebut 2.000 euros en concepte de primes. El jurat va estar integrat per tres arquitectes en qualitat de vocals (un arquitecte nomenat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; un arquitecte proposat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’arquitecte municipal) i per una funcionària de l’Ajuntament com a secretària.

La Junta de Govern Local, reunida el passat 9 de desembre, va ratificar el seu veredicte. L’arquitecte guanyador disposarà d’un termini de sis mesos per redactar el projecte; i posteriorment, quan l’obra ja hagi estat adjudicada, d’un termini de 15 mesos per dirigir-la. Segons es calcula, les obres podrien iniciar-se a finals de 2021 o principis de 2022, després que s’hagin licitat els treballs, ha explicat la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz.

Tal com consta al conveni de col·laboració que van signar l’Ajuntament i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la propietat de les obres dutes a terme en el solar de titularitat municipal serà de l’Ajuntament, que cedirà el seu ús a la Generalitat de Catalunya per a l’activitat escolar. Tot i la cessió de l’ús de l’immoble, l’Ajuntament podrà utilitzar les instal·lacions del nou aulari per programar i realitzar activitats i serveis de caràcter educatiu i assistencial fora de l’horari lectiu.

De fet, l’Ajuntament ja té previst fer servir l’aula de psicomotricitat del nou edifici, que tindrà un accés independent, com a parc infantil cobert fora de l’horari escolar, per atendre una de les principals demandes de les famílies del municipi. El pressupost estimat de l’obra és d’1,3 milions d’euros, aproximadament. Per sufragar aquesta inversió, l’Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023), amb un import de gairebé 675.000 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics