Dimecres, 17 d'Abril de 2024

Un centenar de places més per als camps de treball d’estiu al Camp de Tarragona

Enguany s'incorporen a l'oferta nous camps de treball a Torredembarra, Mont-ral, Altafulla i l'Espluga de Francolí

27 de Març de 2017, per Joanna Masip/ Infocamp.cat
  • Imatge d'arxiu d'un camp de treball de l'any anterior

    Cedida

El nou programa de camps de treball d'estiu per a joves al Camp de Tarragona s'incrementa en un 43%, cosa que suposa un augment de 102 places. La novetat d'aquest any és la incorporació de 5 voluntariats més, passant d'una oferta de 7 camps a 12, que es realitzaran a Torredembarra, Altafulla, Mont-ral i l'Espluga de Francolí. Aquestes activitats, com cada any, van adreçades a joves catalans d'entre 14 i 29 anys i joves d'arreu del món.

Pel que fa a l'augment de camps de treball, la coordinadora territorial de Joventut, Eva Farran, ha explicat que es tracta de "recuperar l'oferta que hi havia hagut en anys anteriors per respondre a la demanda" que hi ha actualment. D'altra banda, Ferran també ha destacat el paper que tenen els camps, ja que "contribueixen a canalitzar les necessitats dels joves" i permeten "avançar cap a un nou model de país, amb una societat cohesionada, vertebrada i sostenible".

Així doncs, per aquest estiu, la demarcació de Tarragona comptarà amb un total de 237 places repartides en els 11 camps de treballs. 9 d'aquests seran per a joves catalans i 2 per a joves d'arreu del món. Les temàtiques que contemplen són mediambientals, de recuperació i conservació del territori i socials. Referent a les quotes, els joves catalans que hi vulguin participar hauran d'aportar una quantitat de 193 euros i els joves internacionals 130 euros.

Els nous camps

En els camps de treball els joves duran a terme un treball específic, segons l'opció escollida, durant 15 dies. Es tracta d'unes iniciatives que combinen el voluntariat amb activitats lúdiques de coneixement cultural i de l'entorn.

'Obrint els camins dels arbres mil·lenaris de Farena', el camp de treball que es durà a terme al Mont-ral, va destinat a 15 joves catalans que faran un treball de marcatge, adequació i arranjament de camins per diversos recorreguts que gaudeixen d'arbres mil·lenaris en el seu traçat. 'Els Muntanyans', de Torredembarra, comptarà amb 24 joves catalans que vulguin realitzar tasques de recuperació i manteniment de la zona a partir del recompte d'espècies marines, reconeixement de la diversitat de vegetació existent u desbrossament i extracció de la vegetació invasora.

Seguint amb les novetats, l'Espluga de Francolí comptarà amb dos camps nous. El primer, anomenat 'Descobrint Spelunca', va destinat a 24 joves catalans que efectuaran una neteja i adequació de les zones, l'eliminació d'espècies invasores presents al riu, la construcció de tanques amb canyes per a ús municipal i la reconstrucció de la infraestructura del rec. El segon, amb el nom d''Ermita de la Trinitat', va destinat a un nombre menor de joves catalans, 15, que duran a terme tècniques de conservació dels boscos, restaurar i ampliar el camí dels Misteris, construir un mirador i realitzar accions de millores als senders de l'Artiga i a la zona de les Cent Fonts.

L'últim camp, 'Camp de Treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit', és la novetat internacional que acollirà 24 joves d'arreu del món que vulguin participar en les tasques que ja es realitzen de manteniment, restauració i conservació dels hàbitats de l'entorn del riu.

Calendari

Tots els interessats podran inscriure's als camps de treball del 10 al 18 d'abril. Dos dies després, el 20 d'abril, es farà el sorteig d'adjudicació de les places que es coneixerà el dia 21. En cas de no tenir plaça, el 16 de maig els joves es podran autoadjudicar un lloc en els camps que tinguin places disponibles.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics