Dijous, 25 d'Abril de 2024

2020: la pandèmia també afecta de ple l'esport reusenc

30 de Desembre de 2020, per Josep Gallofré
  • Clifton Onolfo ha estat un dels protagonistes d'aquest 2020

    Cedida

Partits sense disputar-se, competicions suspeses, tancaments, esportistes en quarantena, dubtes, temors... Com en gran part dels sectors, l'esportiu no s'ha deslliurat de la pandèmia de la Covid-19. A més, ha tingut una repercussió econòmica molt negativa en els clubs i entitats esportives de la ciutat, que han vist com en més d'una ocasió els tancaven les portes sense una data concreta per a la reobertura i havien d'aplicar un ERTO.

Quan es declarava l'estat d'alarma el passat mes de març, l'esport es va aturar de forma sobtada. Les competicions es van cancel·lar ràpidament i els clubs esportius no podien oferir els seus serveis. En qüestió de dies van haver de replantejar-se la relació amb els socis i com aquests podien seguir gaudint de les activitats. Així mateix, els ERTO afloraven sobre les entitats. Una de les primeres a aplicar-ne un a tots els seus treballadors va ser el Reus Deportiu, el 25 de març.

Abans de l'estat d'alarma, però, l'esport va poder fruir d'aproximadament dos mesos i mig de normalitat. Un període on, l'apartat femení va tenir protagonisme amb la reusenca Núria Castán, que debutava a la màxima categoria d'snowboard i aconseguia molt bons resultats. Just abans de l'aturada, les gimnastes de la secció de rítmica del Pare Manyanet van aconseguir dues medalles d'or i una de bronze al Campionat de Catalunya- Copa Base de Conjunts.

La liquidació del CF Reus

Pel que fa al futbol, qui sí que ha tingut activitat, però als jutjats, ha estat el CF Reus Deportiu. Clifton Onolfo allargava l'agonia del club roig-i-negre amb falses promeses. Finalment, va arribar la crònica d'una mort anunciada: el jutge mercantil va resoldre la dissolució de la Societat Anònima Esportiva. S'acabava d'aquesta forma a 111 anys d'història. Davant d'aquesta situació, naixia la Plataforma Sempre Reus 1909 amb l'objectiu de crear un nou projecte futbolístic a la ciutat amb els colors roig-i-negres. Mentrestant, la Fundació Futbol Base Reus segueix el seu treball a la ciutat i ja ha anunciat tindrà un primer equip femení, l'únic de la ciutat, que competirà a la Segona Divisió.

Aquest 2020 també començava a competir el CF Reus roig-i-negre, a Quarta Catalana. L'entitat es va fundar el 2019 a partir de la iniciativa d'una colla de seguidors del CF Reus Deportiu. L'equip encara no ha pogut iniciar la competició a causa de la pandèmia, però s'espera que ho pugui fer aquest gener. A Tercera Catalana, Unió Astorga i Mas Pellicer també esperen el seu torn, mentre que en una categoria superior ho fa el CF Reddis

En hoquei, el Reus Deportiu es classificava pels quarts de final de la Lliga Europea, que aquest 2020 va quedar orfe de campió. El mateix passava a la Copa del Rei, mentre que a l'OK Lliga es donava el FC Barcelona com a campió. Aquest curs 2020-21, els roig-i-negres lluiten per estar entre els primers de la competició domèstica i actualment són tercers a 8 punts del líder, el Liceo de la Corunya. Per ara, les competicions europees estan a l'espera de poder iniciar-se. 

Torna la 'normalitat'

La fi de l'estat d'alarma, mesos després, permetia que l'esport tornés a una certa normalitat. Tot i això, amb unes mesures sanitàries molt estrictes, amb els pavellons i estadis sense públic. Qui també tornava a la feina, i de la millor manera, és la jugadora de pàdel Ariana Sánchez, que durant aquest 2020 s'alçava, junt amb la seva parella Alejanda Salazar, amb l'Estrella Damm Open 2020, l'Open de pàdel de València, el de Menorca i es proclamava campiona estatal.

També en l'àmbit poliesportiu, l'atleta Abdessamad Oukhelfen es va proclamar campió d'Espanya sub 23 dels 1.500 i 5.000 metres i afegia un altre títol a la vitrina d'aquest 2020 després d'aconseguir el Campionat de Catalunya absolut de 3.000 metres en pista coberta o el Campionat de Catalunya de Cros de Mataró.

En tennis taula, la Federació Espanyola prenia la decisió de finalitzar totes les lligues. D'aquesta forma, el CTT Ganxets femení es mantenia un any més a la Superlliga. En tenis, el passat novembre, l'equip absolut masculí del CT Monterols quedava subcampió estatal per equips.

Un nou centre aquàtic a Reus

En clau institucional, el passat octubre el govern municipal tirava endavant l'estudi de viabilitat del nou centre aquàtic a la ciutat, al costat del Pavelló Olímpic. L'àmbit de l'actuació abasta un total de quasi 8.000 metres quadrats i una edificació d'un total construït de prop dels 5.000 metres.

La pandèmia va despertar l'esperit solidari de molts esportistes, en actiu i retirats. Així, el nedador Joan Carles Adell va completar amb èxit la travessia de 42 quilòmetres des del Delta fins a Cambrils en suport a la canalla amb càncer de l'Hospital Sant Joan de Déu i el tragamilles Jordi Cervera va nedar en solitari des de L'Ampolla a Salou per recaptar fons per a la Fundació Rosa M.Vivar.

En l'apartat de defuncions, aquest 2020 ens han deixat l'expresident del CF Reus, Josep Travé; o l'exjugador d'hoquei patins Ton Raja.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics