Dimarts, 16 d'Abril de 2024

Efectivitat i repartiment de punts entre el Liceo i el Reus Deportiu Miró (4-4)

Els de Jordi Garcia han fet un gran partit, i tot i no poder guanyar i superar els gallecs a la classificació, segueixen invictes a l'OK Lliga

16 de Desembre de 2018, per Joan Gomis
  • Imatge d'arxiu del Reus Deportiu celebrant un gol

El Reus Deportiu Miró ha empatat a 4 gols a la pista del Liceo aquest diumenge el migdia a Riazor. Els roig-i-negres han fet un bon partit davant el segon classificat i no han acusat la baixa de Carballeira per sanció. La segona plaça de l'OK Lliga estava en joc entre gallecs i catalans, però amb aquest resultat no hi ha canvis al podi. Tot i això, els reusencs segueixen invictes a l'OK Lliga després de 13 jornades.

El Liceo colpeja primer

El duel no ha començat gens bé pels interessos del Reus Deportiu. Al minut i mig de joc el local Sergio Miras ha obert la llauna després d'una mitja volta des de l'àrea petita (1-0). La seva rematada ha sorprès Ballart i la bola ha acabat al fons de la xarxa. El davanter ha rematat comodament, ja que Dava Torres amb una diagonal ha arrossegat la defensa reusenca per obrir camí. Després de la diana el joc ha sigut molt tàctic amb poca profunditat, atacs estàtics i pèrdues de bola. Però a mesura que han anat avançant els minuts el Reus ha posat una marxa més per intentar equilibrar de nou el matx.

Però el conjunt gallec ha esgarrapat una altra vegada. Al minut 14, el local Edu Lamas ha conduït des del mig camp, s'ha desfet de Cristian Rodríguez amb una bona acció tècnica i ha assistit al segon pal a Dáva Torres perquè aquest empenyés la bola per fer pujar el 2 a 0 a l'electrònic.

Efectiva reacció reusenca

Tot i el gerro d'aigua freda el Reus no ha abaixat els braços. Una gran reacció dels de Jordi Garcia ha servit per equilibrar el matx en menys d'un minut de diferència entre el 2-1 i el 2-2. El portuguès Tiago Rafael ha escurçat distàncies tot fent el seu primer gol amb la samarreta roig-i-negra (2-1). Julià ha recuperat la bola al mig del camp, ha assistit ràpidament a Rafael i aquest davant la presència del porter local ha aixecat la bola d'esquerra a dreta i amb un toc suau ha definit amb molta convicció (2-1). Vint segons després el davanter Àlex Rodríguez ha aprofitat un ràpid contraatac i també d'esquerra a dreta ha driblat Malian i amb una rematada de 'ganxo' ha establert l'empat (2-2).

A partir d'aquest moment el partit ha agafat una altra magnitud. Els dos equips han obert el joc i s'han pogut veure ràpides transicions defensa-atac. Un minut mes tard de l'empat a 2, el Liceo ha gaudit d'un penal, però l'exroig-i-negre Marc Coi no ha pogut superar Ballart. Amb taules al lluminós els protagonistes han desfilat camí a vestidors. El més destacat, la reacció del conjunt de la capital del Baix Camp.

Al segon període el Liceo ha repetit el guió de la primera, en tan sols dos minuts els de Juan Copa han situat el 3-2 al marcador gràcies a un tir exterior d'Edu Lamas. Ballart amb poca visibilitat no ha pogut aturar el llançament. Però 3 minuts després el Reus ha entrat de nou al matx. Marc Julià des del segon pal no ha desaprofitat una excel·lent assistència d'Àlex Rodríguez (3-3).

Dos minuts més tard Dava Torres ha comès la desena falta del Liceo. L'especialista en les faltes directes, Marc Julià ha superat per quarta vegada el porter català del conjunt gallec amb un gran gest tècnic. El Reus se situava per primera vegada davant el marcador. Però quedava tot un món pel desenllaç. Conscient d'això el Liceo ha pogut realitzar més rotacions que els reusencs. El desgast físic ha estat notori en un partit amb molta lluita. Quan faltaven poc menys de 10 minuts pel desenllaç, el 'pistoler' Sergio Miras ha situat el 4-4 amb una gran diagonal de dreta a esquerra. Doblet del davanter català.

Final d'infart

A 35 segons pel desenllaç, el Reus ha provocat la desena falta. Però Càndid Ballart ha encertat les intencions de Carlo Di Benedetto, s'ha vestit d'heroi i ha evitat la derrota a Riazor.

Tot i això encara hi hagut més temps per més. Una dècima després del xiulet final el Liceo ha enviat la bola al fons de la xarxa. Però els col·legiats Alvaro de la Hera i Jonathan Sánchez no han donat per vàlid el gol.

Repartiment de punts entre gallecs i catalans. El Reus Deportiu després de tretze jornades segueix tercer amb 29 punts, els mateixos que el Liceo que és segon. La notícia més positiva és que els de Jordi Garcia es mantenen invictes, encara no han perdut ni un sol partit a l'OK Lliga. En la pròxima jornada, la catorzena, el Reus Deportiu rebrà la visita del FC Barcelona, el líder.

HC Liceo: Xavi Malián, Edu Lamas, Dava Torres, Carlo Di Benedetto, Sergio Miras (cinc inicial); Josep Lamas, Marc Coy, Facundo Bridge

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Romà Bancells, Joan Salvat, Cristian Rodríguez, Marc Julià (cinc inicial); Tiago Rafael

Gols: Sergio Miras (2), Dava Torres i Edu Lamas (Liceo) i Tiago Rafael, Àlex Rodríguez i Marc Julià (2) (Reus Deportiu)

Àrbitres: Alvaro de la Hera i Jonathan Sánchez

Pavelló: Palau d'Esports de Riazor (La Corunya)