Dijous, 28 de Març de 2024

El Noia Freixenet desbanca el Reus Deportiu Miró del tercer lloc en superar-lo per la mínima

Els reusencs han caigut derrotats per 2 gols a 1, a l'Ateneu, després d'un gol de Sergi Llorca quan mancava poc més d'un minut pel final

13 de Febrer de 2019, per Joan Gomis
  • Un dels instants del matx entre el Noia Freixenet i el Reus Deportiu Miró

Reus Deportiu

El Reus Deportiu Miró no només ha perdut els tres punts a l'Ateneu Agrícola del Noia, sinó que també deixa  la tercera plaça de la classificació en detriment del rival d'aquest dimecres el vespre. El Noia Freixenet ha estat més encertat en les accions de bola aturada per sumar els tres punts davant un rival directe a la classificació. Un doblet de Sergi Llorca amb dues faltes directes han estat suficients per superar el Reus. Els de la capital del Baix Camp, mitjançant Àlex Rodríguez, havien igualat el partit quan faltaven quatre minuts pel desenllaç.

Primer temps sense encert: tres penals errats

Als primers compassos, el Reus ha cedit la bola al Noia. Al minut, 4, ha estat l'equip de Sant Sadurní qui ha gaudit de la primera gran ocasió amb una doble rematada de Sergi Llorca aturades per Ballar. Els reusencs intentaven sorprendre a través del contraatac. Una gran combinació entre Salvat i Carballeira no ha acabat al fons de la xarxa per la bona intervenció de Martí Zapater. El mateix porter local ha comès penal sobre Julià i ha vist targeta blava després de colpejar amb l'estic el davanter del conjunt reusenc. Al seu lloc ha entrat Xus Fernández, i sense haver escalfat, ha aturat el llançament de penal executat per Salvat. Tot i la superioritat numèrica al llarg dels dos minuts, els de Jordi Garcia no han pogut obrir la llauna. Quan faltaven vuit minuts pel final del primer temps el Reus ha comès penal. L'exroig-i-negre Xavi Costa no l'ha transformat gràcies a una bona intervenció de Ballart. El Noia Freixenet ha tornat a disposar d'una pena màxima quan mancava dos minuts i mig pel descans. Lleu contacte entre Cristian Rodríguez i Edu Fernández. El mateix Fernández ha estat l'encarregat d'executar-lo, però Ballart ha encertat les intencions i ha tornat a salvar als seus amb una gran aturada amb la mà i les guardes.

La pilota aturada desequilibra la balança

En la represa la tònica del matx ha canviat. El joc s'ha obert més, ha estat més intens, i cap dels dos es conformava amb un empat. Al cap de cinc minuts, el defensa del Reus, Carballeira s'ha plantat tot sol davant Zapater, però només el pal ha evitat el 0-1. Cinc minuts després, els reusencs han comès la desena falta. Llorca, màxim golejador dels barcelonins, ha agafat la responsabilitat des de la falta directa. En primera instància Ballart ha aturat l'acció, però la bola s'ha colat per sota la seva aixella, i plorant ha acabat al fons de la xarxa (1-0). Els de Jordi Garcia han hagut de remar contra direcció en una de les pistes més complicades de l'OK Lliga. Tot i això, no s'han donat per vençuts, s'han bolcat en atac i han tingut ocasions d'or per restablir l'empat. A poc més de set minuts pel final, Julià ha assistit a Cristian Rodríguez, aquest, des de l'interior de l'àrea ha rematat de primeres i després de l'aturada de Zapater, la bola s'ha passejat sobre la línia de gol amb la incertesa si l'ha traspassat o no. Just després el Noia Freixent ha comès la desena infracció. Però l'especialista Marc Julià ha desaprofitat la gran oportunitat per entrar dins el partit: ha aixecat la bola amb qualitat però el llançament ha topat amb el pal.

Insistència amb premi i gerro d'aigua freda

Els de la capital del Baix Camp no han abaixat els braços amb el mínim avantatge local. I la insistència ha premiat als reusencs: Àlex Rodríguez ha perforat la xarxa amb un potentíssim tir exterior després d'una bona diagonal de dreta a esquerra (1-1). Mancaven quatre minuts, temps suficients. Una falta fora de lloc de Romà Bancells sobre Costa ha marcat l'esdevenir del partit. El defensa reusenc ha vist blava i Sergi Llorca ha liquidat als reusencs des de la falta directa. Amb un llançament directe ha sorprès Ballart i ha donat els tres punts als seus (2-1). És llavors quan Garcia ha buscat l'empat a la desesperada. Ha decidit retirar el porter Càndid Ballart i alinear un jugador més a pista. Tot i això, l'electrònic ja no s'ha mogut més.

Amb la derrota, el Reus s'acomiada pràcticament del títol de lliga. El Noia li agafa la tercera plaça i suma els mateixos punts que els reusencs, 40, a 14 del líder, el Barça i a 7 del Deportivo Liceo que ha fet els deures a la pista del Calafell (1-3). Els Reus Deportiu ha de deixar enrere la derrota al més aviat possible. Dissabte vinent es juga l'accés als quarts de final de la Lliga Europea en la visita del Lodi al Palau d'Esports a les 9 del vespre.

Fitxa tècnica:

CE Noia Freixenet: Martí Zapater, Humberto Mendes, Sergi Aragonès, Aleix Esteller i Sergi Llorca (cinc inicial). Marc Grau, Edu Fernández

Reus Deportiu Miró: Càndid Ballart, Joan Salvat, Romà Bancells, Marc Julià i Àlex Rpdríguez (cinc inicial). Carballeira, Cristian Rodríguez, Tiago Rafael

Gols: Sergi Llorca (2), Àlex Rodríguez

Àrbitres:Daniel Villar i Iñigo López

Pavelló: Olímpic de l'Ateneu de Sant Sadurni d'Anoia