Dimarts, 25 de Juny de 2024

El Reus Deportiu guanya al Joan Ortoll de Calafell i es classifica per a les semifinals de l'OK Lliga

Els reusencs guanyen el segon partit contra el Calafell en un 'play-off' que s'ha decidit per la via ràpida

26 de Maig de 2024, per Jordi Benavent
  • Els jugadors del Reus, celebrant un dels gols

Cedida

El pavelló Joan Ortoll de Calafell ha estat l'escenari del segon partit de quarts de final del “play-off2 pel títol de l'OK Lliga, on han enfrontat el Reus Deportiu Virginias i el Parlem Calafell. Després de la victòria en el primer partit, els reusencs han visitat el pavelló dels penedesencs amb la intenció d'aconseguir el bitllet per a les semifinals d'aquesta competició. Una classificació que han aconseguit després de guanyar, aquest segon duel per 3 gols a 5, en un partit amb poca història, a causa de la superioritat dels del Baix Camp des del primer moment.

El partit, a diferència del que es va jugar fa una setmana a Reus, ha començat força viu i el primer gol ha arribat quan només s'han disputat dos minuts del partit. Martí Casas ha recuperat una bola al centre de la pista i, després d'un gran gest tècnic, s'ha plantat davant de Gerard Camps que no ha pogut fer res per evitar el 0 a 1.

Aquest gol ha fet reaccionar el Calafell que no volia deixar als roig-i-negres un camí plàcid per sumar la segona victòria. Jordi Ferrer ha aprofitat un rebot de Càndid Ballart per empatar el partit a 1 gol quan encara no s'havien jugat cinc minuts.

Semblava que aquest gol esperonaria l'equip entrenat per Ferran López, però uns segons més tard, Marc Julià ha fet l'1 a 2, en el llançament d'una falta, des de la frontal de l'àrea que ha tornat a sorprendre el porter local.

El Reus, amb un joc molt seriós, no ha abaixat el ritme i ha buscat amb velocitat la porteria rival. Al minut 11, ha ampliat la diferència a l'electrònic quan Martí Casas ha aprofitat una falta directa per fer un tranquil•litzador 1 a 3. Un marcador que  demostrava la superioritat dels reusencs, que l’han ampliat al minut 17 amb l'1 a 4 de Maxi Oruste.

Aquest marcador ha servit per al Reus Deportiu per controlar el partit i s'ha arribat al descans amb el clar avantatge dels de Jordi Garcia.

Al minut 4 del segon temps, Joan Salvat ha caçat una bola penjada dins l'àrea per posar un 1 a 5 que ha sentenciat el partit i ha emmudit un pavelló Joan Ortoll gairebé ple. Amb aquest contundent marcador, els reusencs s'han dedicat ha controlat el partit, allargant les possessions i fent córrer el cronòmetre, mentre que un Calafell desesperat no ha trobat el camí de la porteria d'un inexpugnable Càndid Ballart. Això ha permès veure un partit amb oportunitats a les dues porteries, però sense la tensió que s'havia viscut en els últims enfrontaments entre els dos equips.

Jordi Ferrer ha fet el 2 a 5 quan faltaven cinc minuts per al final, amb una acció tècnica que ha sorprès el porter roig-i-negre. I pocs segons més tard, el Calafell ha provocat la seva desena falta d'equip, que no ha pogut aprofitar Martí Casas.

Jepi Selva ha maquillat el marcador amb el definitiu 3 a 5, ja dins el darrer minut, amb una rematada des de dins l'àrea reusenca. Amb aquest marcador, el Calafell posa punt final a la temporada mentre que el Reus Deportiu Virginias espera el rival de les semifinals que sortirà de l'eliminatòria entre el FC Barcelona i el Sant Just que, de moment, dominen els blaugranes i podrien decidir aquest diumenge al pavelló de l'equip revelació de la temporada. Unes semifinals de "play-off" que es jugaran a partir del pròxim divendres, al millor de cinc partits.

Fitxa del partit:

Parlem Calafell CP: Gerard Camps, Arnau Xaus, Jordi Ferrer, "Jepi" Selva i Sergio Miras.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Ferran Giménez, Maxi Oruste, Marc Julià i Martí Casas.

Àrbitres: Miguel Díaz i Oriol Pérez.

Gols: 0-1 Martí Casas ('2); 1-1 Jordi Ferrer ('5); 1-2 Marc Julià ('6); 1-3 Martí Casas (f.d.) ('11); 1-4 Maxi Oruste ('17); 1-5 Joan Salvat ('29); 2-5 Jordi Ferrer ('45).