Divendres, 27 de Setembre de 2024

El Reus Deportiu perd a Lisboa i tanca la seva participació a la Champions

Els reusencs planten cara fins al final en un partit intrascendent contra l'Sporting de Portugal

01 de Març de 2024, per Jordi Benavent
  • Imatge d'una acció del partit

El Reus Deportiu Virginias ha tancat la seva participació en la WSE Champions League amb una derrota a la pista de l'Sporting de Portugal per 3 gols a 2. Els roig-i-negres han viatjat a Lisboa amb les baixes de Sergi Aragonès i l'argentí Maxi Oruste, per disputar un partit intranscendent pels interessos roig-i-negres, ja que no tenien possibilitats per classificar-se per la següent fase. Jordi Garcia ha tornat a confiar en el jove Nil Vinya a la porteria, qui, tot i el resultat ha tornat a tenir una actuació destacada en un duel, en què els portuguesos necessitaven puntuar per accedir als vuitens de final de la màxima competició continental d'hoquei patins.

Fruit d'aquesta necessitat, i esperonats pels seus seguidors que han acudit a un pavelló Joao Roch que no presentava una gran entrada, el conjunt entrenat per Alejandro Domínguez ha sortit decidit a buscar la porteria reusenca. Aquesta insistència ha fet que el primer gol de partit hagi arribat força aviat, concretament als 3 minuts i mig. El portuguès Rafael Bessa ha finalitzat una ràpida jugada de l'Sporting per inaugurar el marcador (1-0).

Tot i el gol en contra, els roig-i-negres, han continuat creant perill a la porteria de Diogo Macedo sense arriscar la bola. Per la seva banda, l'Sporting continuava pressionant la porteria de Nil Vinya. El porter reusenc ha aturat una falta directa per una targeta blava a Arnau Canal, però no ha pogut evitar que Ferran Giménez introduís la bola amb els patins a pròpia porteria. Amb aquest marcador de 2 a 0 ha acabat una primera meitat sense gaire més història.

A la represa, els jugadors de l'Sporting han sortit decidits a liquidar el partit i s'han abocat a la porteria reusenca. Però Nil Vinya, amb les seves aturades ha mantingut viu un Reus que no s'ha donat per vençut.

Amb el pas dels minuts, el partit ha embogit i els dos equips han creat perill a les porterias, amb ràpides transicions. Amb aquest "descontrol controlat" el Reus se sent còmode i només li faltava el premi del gol per posar-se de nou en el partit.

Al minut 35, Marc Julià ha desaprofitat una falta directa en la desena falta d'equip de l'Sporting. El tercer gol local i el de la sentència, ha arribat en una rematada de Nolito Romero despre´s d'un contracop de l'equip portuguès.

Els reusencs han tornat a perdre l'ocasió per maquillar el marcador en un nou llançament després de la targeta blava a João Souto. Però el Reus, amb un jugador més a la pista, Ferran Giménez s'ha encarregat de fer el 3 a 1 quan encara restaven 4 minuts per al final. Poc després, el mateix jugador reusenc ha aprofitat un penal per posar l'emoció amb el 3 a 2.

Aquest resultat ajustat ja li anava bé als portuguesos per accedir a la següent fase i s'han dedicat a fer córrer el rellotge amb possessions llargues. Per la seva part, els de Jordi Garcia han buscat el gol de l'empat pressionant a tota la pista, però el marcador ja no s'ha mogut i els reusencs han tancat aquesta fase de grups amb una victòria i quatre derrotes.

Ara, el Reus Deportiu ja pensa en el partit que diumenge ha de jugar al Palau d'Esports, a partir de les 4 de la tarda, contra el Rivas madrileny, i sobretot, en el duel de Copa del Rei que jugaran el divendres 9, contra el FC Barcelona, al pavelló Joan Ortoll de Calafell.

Fitxa del partit:

Sporting Club de Portugal: Diogo Macedo, Rafael Besa, Ferran Font, Matías Platero i Henrique Magalhaes.

Reus Deportiu Virginias: Nil Vinya, Ferran Giménez, Joan Salvat, Marc Julià i Diego Rojas.

Àrbitres: Massimiliano Carmazzi i Simone Brambilla.

Gols: 1-0 Rafael Besa (‘4); 2-0 Ferran Giménez (p.p.) (’17); 3-0 Nolito Romero (‘39); 3-1 Ferran Giménez (’46) i 3-2 Ferran Giménez (p.) (’46).