Diumenge, 16 de Juny de 2024

El Reus Deportiu Virginias es classifica per la fase de grups de la WSE Champions League

Els reusencs guanyen el Sarzana i estaran al sorteig de la competició juntament amb el CP Calafell

05 de Novembre de 2023, per Jordi Benavent
  • Inatge de l'encontre

El Reus Deportiu Virginias ha tancat la seva participació en la segona ronda de classificació de la WSE Champions League amb un treballat triomf per 7 gols a 3, en el darrer partit d'un cap de setmana intens d’hoquei patins.

Els de Jordi Garcia han saltat a la pista del pavelló Joan Ortoll sabent que necessitaven un darrer punt contra el Sarzana italià per classificar-se per la fase de grups d'aquesta màxima competició continental i estar en el sorteig on entraran els 8 caps de sèrie. Hi serà el CP Calafell que ha guanyat el seu darrer encontre contra La Vendéenne francès.

La necessitat de puntuar ha fet que els roig-i-negres hagin plantejat un duel força seriós. Quan encara no s'havien disputat 3 minuts, Sergi Aragonès ha fet un potent xut des de la mitjana distància, que ha entrat per l'escaire i ha significat l'1 a 0. Aquest gol ha donat la tranquil·litat necessària per afrontar el partit i, a poc a poc, els reusencs han posat a prova el porter italià Simone Corona. El segon gol reusenc ha arribat en una combinació entre Marc Julià i Maxi Oruste, que l'argentí ha transformat en gol.

El control del marcador i del partit ha estat dels homes que entrena Jordi Garcia, mentre que el Sarzana ha buscat crear perill amb els llançaments des de lluny que Càndid Ballart ha pogut refusar sense problemes. Això ha permès moure la bola i allargar les possessions. Al cap de 20 minuts de partit, una ràpida jugada de David Gelmà l’ha acabat Joan Salvat per fer pujar el 3 a 0.

La reacció del Sarzana ha arribat de la mà de Jerónimo Garcia. En una jugada de qualitat tot aixecant la bola l’ha rematat per reduir distàncies amb el 3 a 1. Posteriorment, només treure del centre de la pista, Martí Casas ha rebut una falta dins l'àrea i els àrbitres ha assenyalat penal. En el servei, Sergi Aragonès no ha pogut aprofitar aquesta clara acció per ampliar diferències.

La por al cos l'ha posat Joaquin Olmos, quan ha introduït la bola dins la porteria reusenca. Els àrbitres portuguesos, però han interpretat que la pilota ha tocat al cos del jugador portuguès i han anul·lat el gol a 30 segons pel descans. Així doncs, els dos equips han marxat als vestidors amb el 3 a 1, favorable al Reus Deportiu a l'electrònic.

Només començar la segona meitat, Francesco De Rinaldis ha fet pujar un inquietant 3 a 2 al marcador, després d'una ràpida jugada. I pocs instants després, els italians han fet la seva desena falta. Marc Julià no ha pogut fer el quart dels reusencs després d'errar la falta directa.

Però, una gran acció individual de David Gelmà ha tornat a posar les coses al seu lloc amb el 4 a 2. L'alegria roig-i-negre no ha durat gaire, ja que, el mateix David Gelmà ha vist la targeta blava per una falta dins l'àrea que ha aprofitat Davide Borsi per fer de penal el 4 a 3.

Pocs segons més tard, Marc Julià ha rebut un cop de colze de Domenico Illuzzi. Martí Casas ha aprofitat la falta directa per fer el 5 a 3 i tornar la tranquil·litat als seguidors de Reus presents al pavelló. Tot i l’avantatge dels reusencs, el partit ha continuat obert i Càndid Ballart ha evitat un nou gol dels italians  tot aturant una falta directa a Sergi Festa quan restaven 7 minuts i mig pe r al final.

El patiment roig-i-negre ha continuat fins que Martí Casas, novament de falta directa, ha fet pujar al lluminós, un 6 a 3 definitiu. A més, Càndid Ballart ha aturat una nova falta directa a Joaquin Olmos, quan els reusencs han fet la seva desena falta d'equip.

Amb el pas del temps, els roig-i-negres han controlat el partit i a un minut i mig, Martí Casas ha aconseguit el seu tercer gol de falta directa després de la quinzena falta dels italians. Amb el marcador de 7 gols a 3 el Reus Deportiu Virginias ha certificat la seva classificació un any més a la WSE Lliga Europea.

Ara, els de Jordi Garcia tindran una setmana exigent. Hauran de visitar aquest dimecres, a partir de les 9 del vespre, el pavelló de Les Comes per enfrontar-se a l'Igualada.  I el dissabte 11 de novembre, es tornaran a enfrontar al CP Calafell en el retorn dels reusencs al Palau d'Esports en partits de l'OK Lliga.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Martí Casas i David Gelmà.

Gamma Innovation Sarzana: Simone Corona, Sergio Testa, Jerónimo García, Davide Borsi i Facundo Ortíz.

Àrbitres: Silvia Coelho (POR) i Pedro Figueiredo (POR)

Gols: 1-0 Sergi Aragonès (‘3); 2-0 Maxi Oruste (’10); 3-0 Joan Salvat (’20); 3-1 Jerónimo García (’31); 3-2 Francesco De Rinaldis (’26); 4-2 David Gelmà (’36); 4-3 (p.) Davide Borsi (’36); 5-3 (f.d.) Martí Casas (’37); 6-3 (f.d.) Martí Casas (’45) i 7-3 (f.d.) Martí Casas (’49).