Dimarts, 19 de Març de 2024

Vius a Europa!

El Reus Deportiu Miró supera el Saint Omer (5 -3 ) i manté les aspiracions per ser als quarts de final de la Lliga Europea

19 de Gener de 2019, per Joan Gomis
  • Els jugadors del Reus Deportiu celebren un dels 5 gols davant el Saint Omer

Reus Deportiu

El Reus Deportiu Miró tenia l'obligació de sumar els tres punts davant el Saint Omer en la quarta jornada de la fase de grups de la Lliga Europea per mantenir les opcions de classificar-se als quarts de final. I així ha estat. Amb aquesta premissa els de Jordi Garcia han fet els deures, han superat els francesos per 5 gols a 3 en un partit que ha tingut diverses fases, de domini i de descontrol. Amb aquest resultat i després de quatre jornades, els reusencs segueixen tercers al grup C amb 6 punts, quatre menys que el líder, el Porto i un menys que el Lodi, el segon classificat. L'empat entre italians i portuguesos al PalaCastelloti (1-1), disputat també aquest dissabte, és positiu per als interessos dels de la capital del Baix Camp.

Primer temps decisiu

Els jugadors de Jordi Garcia han saltat a la pista amb convicció i ben aviat, al minut 5, el capità Joan Salvat ha obert la llauna en aprofitar el refús del porter visitant després d'una potent rematada d'Àlex Rodríguez des de la distància (1-0). Els roig-i-negres han dominat de cap a peus els primers compassos, han posat el setge sobre la porteria francesa i han concedit molt poques oportunitats. El Saint Omer ha intentat equilibrar de nou el marcador amb tímids contracops. Set minuts després de l'1-0, ha arribat el segon gol de la nit. El roig-i-negre Cristian Rodríguez ha perforat la xarxa amb un tir sec des de dins l'àrea (2-0). A l'altre costat de la pista, Càndid Ballart ha refusat sota els tres pals les poques ocasions del Saint Omer. Però si el primer període ha tingut un clar protagonista: Cristian Rodríguez. El davanter ha firmat un doblet, en tan sols dos minuts de marge. A poc més de 6 minuts pel final de la primera part, Rodríguez ha vorejat l'àrea i quan ha trobat forat ha etzibat una fuetada. El porter visitant no hi ha pogut fer gairebé res per evitar el 3-0.

El Reus contra les cordes

Si la primera part ha estat pràcticament un monòleg roig-i-negre, al segon temps el guió ha estat completament diferent amb diverses fases de domini i descontrol. El Saint Omer no ha tirat la tovallola i ha posat contra les cordes als reusencs els primers 12 minuts. El capità visitant, Marçal Cuenca ha escurçat distàncies amb una bona rematada des del vèrtex dret de la gran (3-1). Minuts més tard, el visitant Fabien Barengo ha vist targeta blava després d'enviar una puntada amb els patins sobre Àlex Rodríguez. Però Marc Julià no ha aprofitat la directa per agafar aire. Els de Garcia, tot i provar-ho amb insistència, no han pogut fer el quart tot i gaudir de dos minuts amb superioritat numèrica. Tan sols una jugada després, qui ha gaudit de la directa han estat els francesos. Cèsar Carballeira ha vist la blava. Aquesta vegada la sort no li ha somrigut a Marçal Cuenca. Ballart ha refusat el llançament directe. Tanmateix, un minut més tard, Anthony Da Costa ha posat emoció al matx amb el 3-2. Amb poca oposició ha posat l'ai al cor al Palau d'Esports.

La nit de Cristian Rodríguez

En el moment més crític de l'enfrontament ha aparegut de nou Cristian Rodríguez, el jugador més destacat de la nit. Ha aprofitat un desajust defensiu per plantar-se sol davant Chambell i amb una rematada suau l'ha superat per quarta vegada (4-2) tot fent seu particular hat-trick. Quan faltaven onze minuts pel desenllaç, l'altre Rodríguez, l'Àlex, ha estat objecte d'una dura entrada per darrere obra de Quentin Podevin, que ha vist la blava. El mateix jugador roig-i-negre ha estat l'encarregat d'executar la directa amb encert. Amb molta qualitat ha fet moure de costat a costat al porter visitant i amb una rematada per sota la guarda ha aconseguit fer el cinquè gol (5-2). El Reus Deportiu Miró ha agafat oxígen i ha sentenciat el matx. El Saint Omer encara ha tingut temps per maquillar el resultat. A dos minuts pel xiulet final, Ronan Ricaille ha fet pujar el tercer gol visitant, el definitiu 5-3 al lluminós després d'una paret amb el seu company Da Costa.

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Romà Bancells, Joan Salvat, Àlex Rodríguez, Rodri, Marc Julià (cinc inicial). Thiago Rafael, Jan Escala, César Carballeira, Juanjo Matilla

Saint Omer:  Pedro Chambell, Anthony Da Costa, Le Roux, Marçal Cuenca, Ronan Ricaille

Gols: Reus Deportiu (5) Cristian Rodríguez (3), Joan Salvat, Àlex Rodríguez