Des d'aquest mateix dijous, les diverses societats municipals, amb independència jurídica, estaran sota el paraigua d'Innova, Epel Innova i les tres àrees de salut, economia i aigües. Aquest canvi suposa reduir els consells d'administració de dotze a quatre; les sessions dels consells, de 84 a 28; les gerències, de nou a quatre, i les secretaries generals, de deu a sis. Els consells d'administració són quatre perquè el d'Innova i Epel Innova seran el mateix.
Un cop finalitzin totes les fusions, es passarà de tenir dotze SAM a cinc (Innova, Epel Innova i els tres grups), les quals podran tenir divisions relatives a l'esport, els aparcaments i mercats, els serveis funeraris o la gestió urbanística. El més probable és que el grup de salut sigui de no mercat i els d'aigües i economia de mercat, ja que aquests rebran més del 50% dels seus ingressos a través de vies no públiques.
De moment, la intenció del nou govern es deixar de banda l'externalització de serveis i privatització, segons ha explicat l'alcalde, Carles Pellicer, qui ha recalcat que el nou organigrama "talla per dalt" i suposa "optimitzar els recursos i simplificar l'administració". Pellicer s'ha mostrat contundent a l'hora de defensar els llocs de treball públic -"no s'acomiadrà ningú", ha dit-, això sí, ha reconegut que molts dels gerents actuals aniran al carrer amb les seves indemnitzacions.
D'altra banda, durant el consell d'aquest dijous el govern ha demanat al president ratificat d'Innova, Josep Prat, que faci un estudi jurídic i econòmic per crear un fons social depenent d'aquesta empresa municipal. Pellicer ha detallat que els diners d'aquest fons s'haurien de dedicar a la realització de plans d'ocupació o l'ajuda als més desfavorits i s'aconseguirien a través dels beneficis de les SAM i les aportacions voluntàries de les empreses que treballin a la ciutat i dels consellers d'Innova, entre d'altres vies.
El nou consell d'Innova estarà presidit per Carles Pellicer, amb Josep Jofré i Alícia Alegret com a vicepresidents. La resta de membres són Josep Allueva, Misericòrdia Bonfill, Jordi Cervera, Joaquim Enrech, Teresa Gomis, Jordi Lamas, Marcos Massó, Hipòlit Montseny, Teresa Pallarès, Carles Salas i David Vidal. Així doncs, el consell passa de vint-i-un a catorze membres, eliminant les persones independents que en formaven part. En principi, la idea del govern municipal és crear un consell rector on hi siguin presents aquests experts i que serviria per assessorar.
El grup de salut estarà presidit per Teresa Gomis i inclou l'Hospital de Sant Joan, Centre MQ Reus, Gestió Comarcal Hospitalària, Gestió de serveis Funeraris i Reus, Esport i Lleure. El grup d'aigües, encapçalat per Sebastià Domènech, inclou Aigües de Reus, Gestió Ambiental i Abastament, i Sanejament Ambiental. Pel que fa a l'àrea econòmica, la cap visible serà Alícia Alegret, amb Amersam, Reus Transport, Gupsa i Redessa.
També cal remarcar que s'ha rebaixat de 300 a 250 euros la compensació econòmica per assistència als consells d'administració d'Innova i s'ha establert una retribució fixa de 195 euros per als consells de la resta de societats municipals. Abans es cobrava una dieta de 86,64 euros per les quatre reunions a què assistien els regidors, fent un total de 346 euros.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics