Dilluns, 25 de Novembre de 2024

La campanya 2023 de la DO Montsant conclou amb 5 milions i mig de quilos veremats

Aquestes dades representen una reducció al voltant del 30% en la producció en relació amb la campanya 2022

11 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Imatge del raïm abans de la verema

    Cedida

La Denominació d’Origen Montsant dona per finalitzada la seva verema 2023, i ho fa amb gairebé 5 milions i mig de quilos de raïm veremats, el que representa una reducció al voltant del 30% en la producció en relació amb la campanya 2022, si bé és cert que la passada campanya va ser especialment bona.

La principal causa d’aquesta disminució de la producció ha estat la sequera. Les pluges acumulades en tot el que portem del 2023 han estat inferiors al que és habitual a la zona, i molt irregulars en el conjunt del territori, afectant una verema que ha estat la més primerenca de la història de la DO Montsant.

Al mateix temps, la sequera és també la responsable del bon estat sanitari del raïm, ja que ha ajudat a evitar les malalties associades a la humitat. Així mateix, cal remarcar que enguany el 70% de les vinyes adscrites a la DO Montsant ja són treballades amb tècniques de confusió sexual. Arribar a aquestes xifres en una zona com la DO Montsant, on la gran majoria de les parcel·les són petites i pertanyen a molts viticultors, és tot un èxit, i ara permet veure els seus resultats.

Dades per varietats

Si analitzem la verema per varietats, les varietats negres i històriques, garnatxes i carinyenes, continuen representant el percentatge més alt, amb un 38% del total de quilos veremats en el cas de les garnatxes, i un 23% de carinyenes. Entre les dues, sumen més de 3 milions de quilos.

Entre les varietats blanques, la garnatxa blanca i el macabeu continuen sent les varietats protagonistes, amb uns 500.000 kg i un 10% del total de raïm veremat.

Controls per garantir l’origen i la qualitat

Com cada any, el Consell Regulador ha portat a terme controls basats en el validat a camp de les dades introduïdes al RVC (Registre Vitivinícola de Catalunya) i els aforaments de vinya i cellers. L’objectiu final d’aquests controls respon a la voluntat de la DO Montsant de continuar aportant garanties de qualitat i origen als consumidors i als professionals del món del vi.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics