Amb la fase 3 de la desescalada del confinament derivat de l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19, empreses i entitats del territori recuperen la seva activitat lentament. Amb la voluntat d'incentivar l'economia al Camp, l'aposta pel turisme de proximitat és ferma. A Reus, posem per cas, ja s'han recuperat rutes i itineraris per gaudir del patrimoni arquitectònic de la ciutat, i recentment s'ha donat a conèixer que la Casa Navàs tornarà a obrir ja al juliol. Els museus de Reus ja es poden visitar (amb mesures restrictives imposades per evitar contagis, això sí) i determinats equipaments recuperen rutines d'abans.
Feina 'intensa i creativa' durant el confinament
Una de les empreses del món de l'educació, la cultura i la difusió del patrimoni a la capital del Baix Camp és Còdol. Enguany, a més, els seus components estan d'enhorabona perquè compleixen ni més ni menys que un quart de segle de trajectòria. Després de tres mesos de confinament, l'equip que lideren Maria Adzerias i Albert Morelló "ha estat treballant de valent per adaptar-se a la nova situació i incorporar línies d’actuació sota el marc de seguretat que exigeix treballar des de l’experiència amb grups", segons s'assenyala des de la societat.
En aquesta línia, des de Còdol s'apunta que tot i l'aturada forçosa pel coronavirus han mantingut la seva plantilla de 10 professionals, que compta també amb el reforç de col·laborados externs. "Per polítiques d’empresa i de compromís amb les persones i el territori, vam decidir descartar l’opció de l’ERTO", es fa constar. Es tracta, al seu parer, d'una "decisió valenta i compromesa en un moment en què el sector educatiu i cultural està, altra vegada, a la corda fluixa, patint una forta davallada en el volum d’activitat i, per tant, d’ingressos".
Còdol ha aprofitat el confinament per fer una "feina intensa i creativa" enfocada a la revisió d’activitats, la formulació de nous projectes, "la cerca de clients i l’exploració d’estratègies per adaptar-se al moment" actual. Ara que potser ja hem passat el més complex del confinament, l'empresa s'ha decidit a recuperar algunes de les visites per entorns "naturals i d'exteriors" del seu catàleg. D'aquesta manera, es destaca que el primer dissabte de mes (i per a grups concertats) es torna a poder fer la rura 'Capçanes -10.000: viu els camins de l’art rupestre al Priorat'.
Rutes a Reus i el Camp
Pel que fa a la capital del Baix Camp, ja torna a ser en marxa la ruta 'Reus modernisme i 1900' (que, per cert, us recomanem en les nostres propostes d'oci per al cap de setmana). "Les activitats s’estan desenvolupant amb una bona participació, i l’interès del públic per formar-hi part és palpable", s'exposa des de Còdol. Els participants, per ara, són de la regió sanitària Camp de Tarragona, si bé s'espera que amb l'entrada a la 'nova normalitat', a l'estiu, gent de tot Catalunya vulgui prendre part de les rutes i activitats de l'empresa reusenc. "És una bona oportunitat perquè la gent del territori pugui aprendre i gaudir del seu propi entorn amb aquesta mirada innovadora i vivencial", es manifesta des del col·lectiu reusenc.
A la resta del territori, i de cara a aquest proper diumenge 21 de juny, tornen a engegar les visites a Siurana. Seran cada diumenge a les 12 del migdia i, a partir de mitjans de juliol es faran els dissabtes al vespre acabant amb una copa de vi. Aquest cap de setmana també s’inicien les visites al castell de Vila-seca i a l’exposició temporal 'Tàpies, la resistència del signe'. Les visites, en aquest cas, són concertades i per a grups reduïts.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics